TV UZAKTAN KUMANDALARI ATMAYIN

Artık uzaktan kumandanızı kendiniz tamir edebilirsiniz! Uzaktan kumanda üzerindeki bazı tuşlar çalışmayı bıraktıysa veya yeni işlem yapmak için çok zorlamanız gerekiyorsa, bu sizin için bir çözüm olabilir! Uzaktan kumandadaki en büyük sorun, devre kartı ile tuş takımı iletkenliğidir.

 

 

Tuş takımı tamir seti kullanma

Özellikle uzaktan kumanda çok pahalı bir uzaktan kumanda veya artık üretilmiyorsa, paraya değecek tuş takımı onarım setini satın alın. Bu kit, içinde tuş takımını kaplaması gereken bir çözüm ile birlikte gelir.

 

Uzaktan kumandanızdaki pilleri çıkarın.

Uzaktan kumandayı kontrol edin ve uzaktan kumandayı birlikte tutan vidaları çıkarın. Pil bölümünü ve herhangi bir çıkartmanın altındaki veya sürgülü kapakları kontrol ettiğinizden emin olun.

Uzaktan kumandayı tornavida veya bir bıçak veya benzer bir şey kullanarak açın. Uzaktan kumandanın yan tarafında / kenarındaki çatlamaya doğru yolunuzu açmak zorunda kalabilirsiniz, ellerinizi açıp kapamak için kullanabilirsiniz.

 

Bir kez açtıktan sonra, herhangi bir anahtar veya oynak parça varsa not edin, böylece uzaktan kumandayı bir araya getirdiğiniz zaman nereye gideceklerini bileceksiniz. Bu noktada açık uzaktan kumandanın dijital fotoğraf

ını çekebilirsiniz

; böylece uzaktan kumandayı monte ederken daha sonra tekrar görüşecek bir resme sahipsiniz.

Kir ve yağdan temizlemek için devre kartı ve tuş takımını temizleyin. Uzaktan kumandanın tekrar çalışıp çalışmadığını temizledikten sonra kontrol edin; Kir sadece sorun olabilir. Eski bir diş fırçası veya boya için kullanılan 1 numara fırça temizleme yapmak için faydalı olabilir. Devre kartı için en iyi temizleme çözeltisi, biraz alkolüdür. Devre kartonunu pamuklu bir top ile ovun ve her şeyin kurumasına izin verin.

Pamuklu bir bezle (tuş takımı tamir seti ile birlikte verilir) bazı alkol veya asetonda (aseton, tuş takımı tamir setiyle birlikte verilir) batırın ve siyah renkli temas noktalarını kauçuk tuş takımının arkasındaki devre kartıyla temizleyin.

İletken boyayı (tuş takımı onarım setiyle birlikte verilir) tuştakımlarının kontaklarına uygulayın. Bunu yapmanın en iyi yolu bir kağıt eşleşmesidir. (tuş takımı tamir setiyle birlikte verilir) Eşleşmeyi boya sıçrattığında, lastik tuş takımının arka tarafındaki lastik kontaklara ince bir tabaka uygulayın.

Uzaktan kumandayı birkaç saat kurutun. 24 saat kuru zaman en iyisidir

Sürgülü çubukları ve gevşek nesneleri geri geldiği yeri hatırlatarak uzaktan kumandayı dikkatle yerine yerleştirin.

Pilleri tekrar yerleştirin ve tekrar yeni gibi çalışan bir uzaktan kumandanız var.

İşe yaramazsa, belki de yenisini almayı ve bunları geri dönüşüm kutusuna atmayı düşünmek en iyisidir.

Yöntem 2

Mutfak folyosunu kullanma

Çalışmayan düğmeleri not edin.

Uzaktan kumandayı yukarıda belirtilen yöntemde açıklandığı gibi açın.

Paneli kontaminasyon açısından kontrol edin. Özellikle işlevsiz düğmelere bakın. Panel temizse, muhtemelen lastik düğme teması iletkenliğini kaybetmiştir.

Mutfak folyosunu kullanarak lastik düğme temasının üstüne sığacak parçaları kesin.

Japon yapıştırıcı kullanarak, folyo parçalarını lastik düğmelerin kontaklarına tutkal edin.

Yeniden monte edin ve test edin.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA