Bir Havuz Nasıl Boyanır

Boya uygulaması havuz yüzeylerini yenilemenin en yaygın türlerinden biridir. Bu nedenle havuzu nasıl boyayabilirim diye sorabilirsiniz bu yazımızda size bu konudan kısaca bahsedeceğiz. Havuz boyama havuz yüzeyini renklendirmek için çeşitli renklerde gelir ve daha ayrıntılı yüzey seçeneklerine ucuz bir alternatiftir. Bir havuzu boyamaya çalışırken, önce uygun boyayı seçmeli, havuzu uygun şekilde hazırlamalı ve tüm üreticinin uygulama kurallarına uymalısınız. Doğru malzemeler ve biraz zaman ve çaba ile, yüzeyi kırmadan yepyeni bir yüzme havuzuna sahip olabilirsiniz.

BOYA TÜRÜNÜ BELİRLEYİN

Daha önce havuz yüzeyinizde kullanılan aynı boya türünü satın alın: epoksi, klorlu kauçuk veya akrilik.
Bir parça çıkarın ve kullanılan boya tipini belirlemek için yerel boya satıcınız tarafından test ettirin.

TEMİZLİK VE ONARIM
Tüm suyu havuzdan boşaltın ve yaprak, kir veya kalıntıları temizleyin.
Hidrolik çimentonun mevcut çatlak ve deliklerini doldurun veya düzeltin. Çimento üreticisinin talimatlarını izleyin.
Beton yüzeyini temizleyin.
Herhangi bir eski boyayı bir güç yıkayıcı ya da kazıyıcı ve tel fırça kullanarak çıkarın. Tüm gevşek boyaların temizlendiğinden emin olun, ardından alanı temizleyin.
Havuz yüzeyini temizlemek için% 50 su ve% 50 muriatik asit asit yıkama karışımı kullanın. Duvarları ve zemini ovalama fırçasıyla iyice fırçalayın, ardından tüm yüzeyi temiz suyla durulayın.
Asidi nötralize etmek ve yoğun yağ veya gres alanlarını gidermek için yüzeyi tekrar tri-sodyum fosfatla (TSP) temizleyin. Tamamen tatlı suyla durulayın.

Kanalizasyonlar, lambalar, merdivenler vb. Dahil tüm havuzu tekrar yıkayın. Duran suyu pompalayın ve havuz yüzeyinin kuruması için 3-5 gün bekleyin. Nemli yüzeylere sadece akrilik boya uygulanabilir.
Boyayı uzatma silindiri ile uygulayın. Derin baştan başla ve havuzun alt tarafına gir. Işıklar, drenajlar ve vanalar gibi havuz armatürlerinin etrafındaki dar alanlarda kesim yapmak için bir fırça kullanın.
Üreticinin talimatlarına göre boyanın kurumasını bekleyin, özellikle zamanlama gereği olarak bir epoksi boya kullanıldığında, uygun yapışma için çok önemlidir. Genellikle, havuzu suyla tekrar doldurmadan önce boyanın kuruması için 3 ila 5 gün beklemelisiniz.
Yeni boyanmış havuzu su ile doldurun ve uygun bakımı sağlamak için filtre ve kimyasal ayarları yapın.

e-usta.com dan destek alabilirsiniz

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA