Ev için izolasyon nasıl yapılır

Eviniz uygun şekilde izolasyon yapılmaz ve yalıtılmazsa, yaz aylarında çok ılık ve kışın soğuk olabilir. Sıcaklığı daha iyi kontrol etmek için evinizi izole etmek istiyorsanız, sorunu çözmenin kolay yolları vardır. İzolasyon açık duvarlara ve tavan aralığınıza kolayca monte edebilirsiniz. Birçok küçük boşluk da cereyanlara neden olabilir ve sıcaklığı etkileyebilir, bu nedenle bu alanların kapatılması evinizde doğru sıcaklığı koruyabilir. İzolasyonu bitmiş duvarlara kendi başınıza da koyabilirsiniz, daha zor olabilir ve eğitim gerektirebilir.

Açık Duvarlara ve Tavan arasına izolasyon Yerleştirme

Bölgenizdeki izolasyon için minimum R-değerine bakınız. Yalıtımın R değeri, satın aldığınız yalıtımın yalıtım gücü veya ısıl direnci ifade eder. Sayı R değeri için ne kadar yüksek olursa, yalıtım o kadar etkili olacaktır. İzolasyon için İhtiyacınız olan R değeri iklime, sahip olduğunuz ısıtma ve soğutma sistemine ve evin hangi bölümünü yalıtmak istediğinize bağlıdır. Eviniz için hangi yalıtımın gerekli olduğunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi bir kılavuza bakın veya bir yapı mağazasında çalışanınıza sorun.

Duvarları yalıtmak için genellikle R-13 olan yalıtıma ihtiyacınız vardır.

Tavan aralıkları R-30 ve R-49 yalıtımı arasında herhangi bir yere ihtiyaç duyma eğilimindedir.

Bodrumlar genellikle R-11 ve R-25 arasında bir derecelendirme gerektirir.

Zemini yalıtmak istiyorsanız, iklim bölgenize bağlı olarak R-12 ila R-30 yalıtım kullanın.

Yalıtım yüklediğiniz alanın alanını ve saplama mesafesini belirleyin. Duvarın uzunluğunu ve yüksekliğini ölçün ve duvarın alanını bulmak için bunları birlikte çarpın. Ardından, duvardaki dikey saplamaların 2 arasındaki mesafeyi ölçün, böylece yalıtımınızın ne kadar geniş olması gerektiğini bilirsiniz. Saplama mesafesi genellikle 41 veya 61 cm)ayrıdır.

Bir tavan arasını yalıtıyorsanız, tavan arasının uzunluğunu ve genişliğini ölçün. Duvar saplamaları için mesafeyi ölçmek yerine, taban kirişlerinin 2 arasındaki uzunluğu bulun.

izolasyon Malzemesi Seçme

Duvarlarınız için keçeler veya köpük levhalar seçin. Yalıtım tabakaları, rulo halinde veya önceden kesilmiş şeritler halinde gelen kalın cam elyafı veya doğal elyaflardır ve yalıtım duvarları, zeminler ve tavanlar için en iyi şekilde çalışırlar. Yalıtılmış köpük levhaları, temel duvarları, zeminleri ve tavanları için en iyi şekilde çalışan büyük panellerdir. Evinizin ihtiyaç duyduğu R değerine sahip yalıtımı seçin ve tek bir parçanın ne kadar alan kapladığını bulmak için ambalajı kontrol edin, böylece yalıtmakta olduğunuz alanın tamamı için yeterli bir alan elde edebilirsiniz.

İzolasyonu ev geliştirme mağazalarından veya çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

Nemin yalıtımdan geçmesini ve duvarlarınıza sıkışmasını önlemek için bir tarafında buhar bariyerleri olan yalıtımı alın.

İzolasyonu yapmadan önce uzun kollu, eldivenli ve yüz koruyucu kullanın. Çoğu yalıtım, teması halinde tahrişe neden olabilecek cam elyafından yapılmıştır. Başlamadan önce, cildinizi mümkün olduğunca kaplamak için pantolon ve uzun kollu bir tişört giyin. Ardından iş eldivenleri, gözlerinizi tamamen kapatan gözlükler ve yüz maskesi takın, böylece hiçbir cam elyafı partikülünü solumazsınız.

İzolasyonu bir maket bıçağı ile kesin, böylece duvarlarınızın yüksekliğine uyabilir. İzolasyonu açın, böylece nem buharı yukarı bakar ve ihtiyacınız olan uzunluğu bir mezura ile ölçün. Yalıtımın üst kısmına bir düz kenar yerleştirin ve köpüğü sıkıştırmak için aşağı doğru bastırın. Maket bıçağının bıçağını yalıtkanın içine doğru itin ve içinden geçirmek için dikkatlice kendinize doğru çekin. [5]

İzolasyonu kesmek için bir izolasyon bıçağı da kullanabilirsiniz. Yalıtım bıçaklarını yerel nalburdan satın alabilirsiniz.

Köpük panolarını bir yardımcı bıçakla da kesebilirsiniz.

İzolasyonları saplamaların arasına bastırarak sıkıca oturmasını sağlayın. İzolasyonu saplamalar arasındaki boşluğa yönlendirin, böylece buhar bariyeri evinizin iç tarafına bakar. İzolasyonu köpüğü sıkmadan hafifçe saplamalar arasındaki boşluğa itin, aksi takdirde etkili olmaz. Yerleştirmeyi tamamladığınızda, yalıtımın ön kısmının damızlıkların ön tarafıyla aynı hizada olduğundan emin olun.

Sıkıştırılmış yalıtım, tam termal direnç derecesinde çalışmayacaktır.

Duvarda bir elektrik kutusu veya bir aparat varsa, yalıtımı kesip etrafına sıkıca oturması için kesin.

İpucu: Çatı katına yalıtımı monte ederken, buhar bariyerini yüz aşağı yerleştirin, aksi takdirde etkili olmaz.

İzolasyonu yerinde tutmak için saplamaların yanlarına zımbalayın. Yalıtım ya da nem bariyerinin kenarını tutun ve duvar saplamanın kenarına sıkıca tutun. Zımba, duvardaki her 6 inç (15 cm) saplama boyunca zımbalayın. İzolasyonun diğer tarafındaki işlemi tekrarlayın, böylece güvenli bir şekilde yerine oturmasını sağlayın.

Bazı izolasyonlar “sıkıştırma uygun” olarak etiketlenmiştir ve zımbalanması gerekmez.

İzolasyonu duvar saplamasının önüne da zımbalayabilirsiniz, ancak alçıpanın üzerine oturmasını etkileyebilir.

İzolasyon Yaygın Sorunlu Alanların Kapatılması

Isı kayıplarını önlemek için, kapıları ve pencereleri izole edin. Hava , kapı ve pencerelerinizin çevresine dolanır ve kaçacak yer arar. Yapışkan sırtlı örgülü kumaşlara bakın ve kapınızın veya pencerenizin dikişi için ihtiyacınız olan yüksekliğe kesin. Hava yastığının arkasını çıkarın ve sabitlemek için yerine bastırın.

Bölgenizdeki ev geliştirme mağazasından doğal deri satın alabilirsiniz.

Ayrıca kapı çerçevesinin yan tarafındaki çivileri veya vidaları söküp takma da satın alabilirsiniz.

Zemin ve duvarlarınızdaki boşlukların çevresine sızdırmazlık maddesi ekleyin. Zemin ve duvarlarınız arasında köşelerde ısı kaybına neden olabilecek küçük çatlaklar veya boşluklar vardır. Bir silikon dolgusu tüpü açın ve boşluğu doldurmak için zeminin köşelerine küçük bir çizgi sıkın. Silikonu parmak ucunuzla veya bir sızdırmazlık macunu kazıyıcınızla düzeltin ve daha iyi yapışmasını sağlamak için boşluğa daha fazla bastırın.

Boşluğu doldurmak için keçeyi de aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Havanın içeri girmesini engellemek için dış kapılardaki kapı süpürmelerini yerleştirin. Kapı süpürmeleri, zeminin altında hava üflenmesini önlemek için zemininizle kapının altı arasındaki boşluğu kaplar. Bir yapışkan sırt ile bir kapı süpürme elde ederseniz, basitçe kapınızın genişliğine kesin, arkasını soyun ve tabana tutturun. Aksi takdirde, verilen donanım ile onu kapıya çivileştirmeniz gerekebilir.

Kapı süpürgelerini yerel nalburdan satın alabilirsiniz.

Isı kaybını önlemek için camların önüne kalın perdeler yerleştirin. Pencerelerinizi açıkta bıraktığınızda, evinize soğuk hava aktarabilirler. Pencerelerinizin önünde kalın, karanlık perdeleri kapatın ve evinizi sıcak tutmak istediğinizde kapalı tutun. Perdeler, soğuk havanın daha fazla içeri girmesini engeller, böylece evinizin ısısını etkilemez.

İpucu: Perdelerinizi güneşli olduğunda açık bırakın, böylece güneş ışığı odanızı doğal olarak ısıtır, böylece ısıtmak için çok fazla enerji kullanmanıza gerek kalmaz.

Sert zeminleri kilim veya halı ile örtün, böylece ılık kalırlar. Karo, laminat veya ahşap gibi sert zeminler ısıyı emebilir ve evinizi daha az verimli hale getirebilir. Evinizde ısıyı korumak için açıkta kalan döşemeleri örtmek için kilim, halı veya battaniye yerleştirin. Odanızın geri kalanına uygun bir halı veya halı seçin ve mümkün olduğunca zemini kaplayacak şekilde döşeyin.

Yalıtımsız zeminler, evinizin ısı kaybının% 10’una neden olabilir.

Hava kaçağını önlemek için çift camlı pencereler takın. Tek camlı pencerelerde sadece 1 parça cam bulunur, bu da soğuk havanın içeri aktarılmasını ve sıcak havanın dışarı aktarılmasını kolaylaştırır. Çift camlı pencereler ikinci bir cam parçasına sahip olup, soğuk ve sıcak havanın camları arasına geçemez. Tek bölmeli olup olmadıklarını görmek için evinizdeki pencereleri kontrol edin ve sizin için değiştirmeleri için bir pencere uzmanına başvurun.

Pencerelerinizi değiştiremezseniz, ısının kaçmasını önlemek için çerçeveye yapışan şeffaf plastik cam filmi de elde edebilirsiniz.

Mevcut Duvarların Yalıtımı

Bitmiş duvarlara yalıtım yerleştirmek için bir müteahhit tutmayı düşünün. İzolasyonu bitmiş duvarlara kendi başınıza monte ederken, mevcut alçıpanınızı kesmeniz gerektiğinden zor olabilir. Kendi başınıza yapmak istiyorsanız kiraya vermeniz gereken özel ekipmanlar da var. Duvarlarınızı kesmek konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız, yakınınızda bir yalıtım servisi bulun ve bunun ne kadara mal olacağını öğrenmek için fiyat teklifi isteyin.

En etkili işlem için genişleyen köpük yalıtımını duvarınıza enjekte edin. Genişleyen köpük, duvar saplamaları arasındaki alanları mükemmel şekilde kapamak için duvarlara enjekte ettiğinizde boyutta artar. Bir enjeksiyon köpüğü makinesi satın alın veya kiralayın ve kendinizi korumak için gözlük ve yüz maskesi bulunan tek kullanımlık tulumlar kullanın. Duvarınızın üst kısmına 1,3 cm delik açın ve makinenin hortumunu içinden geçirin. Köpüğü saplamalar arasında yaymak için makineyi açın. Her bir saplama arasında odanızda çalışmaya devam edin.

Enjeksiyon köpüğü genellikle güvenli bir şekilde yüklenmek için bir müteahhit gerektirir, ancak kendi başınıza yapmak için donanım mağazalarından bir makine kiralayabilirsiniz.

Köpüğü enjekte etmek için dış tarafınızdan veya iç duvarlarınızdan delik açabilirsiniz.

Minimal invaziv olmak istiyorsanız, gevşek dolgu izolasyonunu üfleyin. Eviniz için yeterince gevşek dolgu yalıtımlı bir hırdavatçıdan üfleyici bir makine kiralayın. Duvarınızda, vantilatörün her bir saplama arasındaki hortumu için yeterince büyük delikler açın. Gevşek dolgu yalıtımını makineye besleyin ve hortumu deliklere yerleştirin. Sıkıca paketleninceye kadar gevşek dolguyu duvarlarınıza üflemek için makineyi açın.

Gevşek dolgu yalıtımı, izolasyon için duvarlarınıza yerleşen cam elyafından veya alev geciktirici selüloz malzemeden küçük parçalardan yapılır.

Gevşek dolgu yalıtımı zamanla yerleşebilir ve sıkışabilir, bu nedenle yaşlandıkça etkili olmayabilir.

Cam elyaf izolasyon rulolarını takmak için mevcut alçıpanı çıkarın. Zaten sahip olduğunuz duvarları kesmek için bir alçıpan testeresi veya maket bıçağı kullanın ve bunları tamamen çıkarın. Buhar bariyerine sahip cam elyafı izolasyon rulolarını alın, böylece odayı yalıtmak için yeterli olacaksınız. İzolasyonu duvarınıza iyice oturacak ve saplamalarla aynı hizada olacak şekilde duvarınıza doğru bastırın. Yeni alçıpan takmadan önce yalıtımı yerine zımbalayın.

Mevcut alçıpanınızı yalnızca gevşek dolgu veya genişleyen köpük yalıtımı kullanamıyorsanız yıkın.

E-usta.com dan hizmet alabilirsiniz.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA