Mutfaklarda yeni trend mutfak adası

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Neden Mutfak Adası

Mutfak adası, birçok mutfağın merkezi odak noktası ve kalbidir. Yemek pişirebileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, çalışabileceğiniz ve aileniz ve arkadaşlarınızla bir araya gelebileceğiniz yerdir. Mutfak adanız için elde etmek istediğiniz görünüm için doğru rengi seçmek çok önemlidir. Mutfak adanıza hem pratik hem de şık özellikler eklemek, onu güzel ve çok amaçlı bir parçaya dönüştürmenize yardımcı olabilir.

 

 

Mutfak Adası Nasıl Seçmeliyiz

 

Mutfak dolabınız ince bir tonsa cesur bir renk seçin. Yeni bir mutfak adası seçtiğinizde, önce renk düzeninize karar verin. Beyaz ve bej dolaplar, göze çarpan cesur bir mutfak adası için harika bir şablondur. Beyaz dolaplara karşı parlak kırmızı veya yeşil bir mutfak adası iyi bir kombinasyondur.

Mutfak adası, mutfak dolabınızın geri kalanı için çok fazla veya çok yoğun olduğunu düşündüğünüz parlak renklerle oynamak için harika bir yerdir.

Adanız mutfağınızın daha küçük bir parçası olduğundan, tarzını değiştirmek için birkaç yılda bir yeniden boyayabilirsiniz.

Koyu renkler genellikle mutfak adalarında işe yarar, ancak bazı renkler iştahınızı olumsuz etkileyebilir. Mavi bir iştah kesici olma eğilimindeyken, kırmızı ve sarının iştahı artırdığı ve insanların daha hızlı yemesini sağladığı görülmüştür.

mutfak adası

Ne Tür Renkler Seçelim

Rustik bir his yaratmak için ahşap tonları kullanın. Ahşap mutfak adaları sıcak toplanma noktalarıdır ve gerçekten mutfağın kalbi gibi hissedilir. Ahşap bir ada, ince bir tonda boyanmış dolaplarla veya aynı zamanda ahşap olan dolaplarla iyi gider.

Kiraz ağacı ve beyaz dolaplar birbirine çok yakışır.

Ceviz ağacı açık renkli mermer tezgahlara çok yakışır.

Ayrıca bir mutfak adasının ahşap tezgahını ahşap zeminlerle eşleştirebilirsiniz.

Mutfak adalarındaki rengi değiştirmek, tüm dolabı değiştirmeden ahşabın nasıl göründüğünü ayarlamanın kolay bir yoludur.

Mutfak Adası İçin Kontrast Renkler

Mutfağınızdaki farklı ahşap tonlarını da kontrast edebilirsiniz. Örneğin, koyu renkli bir ahşap mutfak adasına sahip olmak, açık renkli ahşap dolaplarla iyi bir tezat oluşturacaktır. Bu, mutfak adasını öne çıkaracak ve insanları içine çekecektir.

Daha eski görünmesi için adayı zımpara kağıdı, boya veya sprey boya sıkın.

Diğer Yöntemler

Endüstriyel bir his için paslanmaz çelikten bir ada seçin. Paslanmaz çelik mutfak adasının temizlenmesi kolaydır ve eski, eski mutfaklara daha çağdaş bir his katar. Modern, daha minimalist mutfaklarda eşit derecede iyi çalışabilir.

Paslanmaz çelik mutfak adasının tezgahı pratik bir çalışma tezgahı sağlarken, alt raflar harika bir organizasyon alanı sağlar.

Minimalist bir görünüm için adayı mutfağın geri kalanıyla eşleştirin. Mutfak adası için mutfağınızın geri kalanıyla aynı dolapları ve tezgahları seçmek, genel karaktere ve çekiciliğe iyi uyacağı anlamına gelir. Bu, alanın akmasına ve dengeli görünmesine yardımcı olacaktır.

Örneğin, açık renkli tezgahlar ve buna uygun bir mutfak adası ile eşleştirilmiş nötr gri mutfak dolabı hem minimalist hem de şıktır.

Dolaplar ve mutfak adası için renk paleti, minimalist bir his yaratmak için tam olarak eşleşmelidir.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA