TESİSAT HATTINIZ TIKANIRSA NE YAPARSINIZ ?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tesisat hattınız tıkanırsa ne yaparsınız ?

Evin tesisat ını temiz, kirsiz ve hijyenik tutulmasını sağlamak her ev sahibinin zorunlu bir sorumluluğudur. Ev temizliği bakımının önemli bir parçası, sıhhi tesisat hatlarınızı temiz ve açık tutmaktır; bu, uzun vadede büyük tıkanma ihtimalini önleyebilir. Her ne kadar profesyonel tesisatçılar bu sorunla başa çıkmak için çağrılabilseler de, sizde sorunu kendi başınıza yapabileceğiniz bazı adımlar ile çözebilir.

Tuvaletlerde atık su ve atık su borularının taşmasını önlemek için aşağıdaki adımları okuyun ve tesisat borularında biriken kalıntılarla başa çıkma yollarını öğrenin.

Tesisat Hattınızı Temiz ve Tıkanmadan Açık Tutma

Tıkanma / tıkanmanın kaynağını bulun: Tıkanma / tıkanmanın kaynağını bulun: Sıhhi tesisat borularını temizlemenin ilk adımı, tıkanma kaynağını veya sıhhi tesisat borusundaki tıkanmayı bulmaktır. Tüm banyo armatürlerinin sağlıklı bir şekilde temizlenmesi durumunda, banyodan çok su tesisatı sisteminden şüphe edebilirsiniz. Benzer şekilde, evinizde mevcut olan tüm armatürlerin temiz ve işlevsel olduğunu tespit ederseniz ana hatla ilgili bazı sorunlar olabilir.

Pis Su Tesisatını Kontrol Etme

Drenajı temizlemek için bir burgu satın alın veya kiralayın: Ardından, yakındaki bir donanım veya ev geliştirme mağazasından tahliye yılanları olarak da bilinen mekanik veya manuel bir susta veya burgu tutun. Burgu döndürmek için kullanılmasını gerektiren manuel burguların aksine, mekanik burgu bir elektrik motoru ile çalışır.

Temizleme tıkaçlarını çıkarın: Bir çift kanallı kilit kullanarak temizleme tıkaçlarını veya tutucuyu tıkanmaya en yakın erişim noktasından çıkarın.

Sonuçları Bulmak için Burgu kullanın: Sustayı kullanın ve burgu ve el boşaltma kanalından mümkün olduğunca aşağı doğru besleyin. Mekanik bir burgu kullanıyorsanız, çalıştırmak için düğmeyi açın.

Gerekirse Kullanımı Tekrarla: Gerekirse burgu boşalmadan yavaşça aşağıya koyabilirsiniz. Yavaş tutun ve işlemi bir süre sonra tekrar uygulamak için bir yere sıkışırsa makineyi durdurun. Tıkanıklık tamamen temizlenene kadar burgu boşaltma borusundan aşağı ve yukarı doğru çekerek tekrarlayın.

Sustayı kullanmaya devam edin: Burgu, yavaş bir besleme ile tahliyeden aşağıya doğru beslenir. Helezonun bağlanmaya başladığını düşünüyorsanız, serbest bırakmak ve tekrar denemek için hafifçe geriye çekin.

Kalıntıları Gidermek için Sıcak Kaynar Su Dökün: Ardından, boşaltma borusunun tüm kalıntılarının tahliye borusundan yıkandığından emin olmak için boşaltma borusundan kaynar su dökün. Suyun kesinti olmadan drenaj borusundan sorunsuzca geçip geçmediğine bakın. Değilse, tüm kirlerden kurtulana kadar burgu ve işlemi tekrarlayın.

Kimyasal Drenaj Temizleme İşleminin kullanımını göz önünde bulundurun: Sıhhi tesisat borusunu veya drenaj çıkışlarını kimyasal drenaj temizleyicileri kullanarak da temizleyebilirsiniz; bu, önce çözeltiyi bir kimyasal veya donanım veya kimyasal yağ deposundan satın almanızı gerektirir.

Temizlemeye başlayın: Tercihen dirseğinize kadar elinizde eldiven giyin ve kimyasal drenaj temizleyiciyi doğrudan drenajın veya borunun ağzına doğru dökün. Deterjanın içinden akması ve temizlenmesi yaklaşık 15 dakika ila maksimum bir saat sürebileceğinden, kimyasal maddenin şişede yazılı talimatlara göre ayarlanması için biraz zaman ayırın.

https://e-usta.com/hizmet/sihhi-ve-mekanik-tesisat-c-151

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA