MUTFAK TEZGAHINA BOYA NASIL YAPILIR

Binlerce liraya mal olan yüksek kaliteli, masif tezgah üstü tezgahlarla, bütçeye uygun bir alternatif olarak mevcut yüzeyleri yenilemek için boya kullanıyor. Boyaya en iyi cevap veren tezgah üstü yüzeyler laminat ve seramiktir. Tezgah üstü çizmeyi öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.

 

 

 

Temiz tezgahlardan başlayın. Boyama projenizi iyice temizlenmemiş bir yüzeyde başlatmak iyi bir fikir değildir.Laminat ve / veya seramik karo tezgahlarını kir, kiri, yağ ve gresden arındırmak için amonyak bazlı temizleme çözeltisi kullanın. Yüzeyin tamamen kurumasına izin verin.

Boyalı istemediğiniz alanları kapatın. Maskeleme bandını kullanarak, damlamasına veya kazara boyanabilecek her türlü döşeme, duvar veya dolapları örtün ve katlarınızı bir damla bezle koruyun. Bu hazırlama konusundaki çabayı harcamak, tezgahı tekrar kapattıktan sonra rötuşlar ve temizliklerde çok fazla zaman ve sıkıntı yaşatacaktır.

Birleştirme astarı uygulayın. Tezgahı, boya yapışmasını artıracak, boya başlamadan önce astarın en az 24 saat boyunca kurumasını sağlayan kaliteli bir yapıştırıcı astar ile hazırlayın.

Ev geliştirme mağazasındaki profesyonellerin en iyi markalar hakkında öneriler isteyin.

Tezgahı boyayın. Seçtiğiniz rengi kullanarak, bağlayıcı astar tamamıyla kuru olduğundan tezgahı boyamaya başlayabilirsiniz. Boya çok kalın uygulamaktan kaçının ve bunun yerine her katın uygulama esnasında kurutulmasını sağlayacak şekilde 2 veya 3 ince kat uygulayın.

Laminat tezgahı için su bazlı bir boya kullanın. Karo tezgahı için yağ bazlı bir boya kullanın.

Boyayı kaplayın. Boyama projenizi yontma veya çizilmeye karşı korumak için, su bazlı, sararmaz olmayan poliüretan kaplamayı kullanın. Bir sonraki kat uygulamadan önce her katın kuruması için 3 kat poliüretan uygulayın. Üçüncü kat kurumadan sonra, yeni boyalı tezgahınızı kullanmadan önce 24 saat bekleyin.

 

VİDEO

Yada e-usta dan yardım alabilirsiniz.

https://e-usta.com/hizmet/mutfak-tadilat-c-100

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA