IFrame

FENG SHUİ İLE EVLERİNİZİ CANLANDIRIN

Bagua haritasını kullanın. Bu harita 9 kareye bölünmüştür, her biri dengeli yaşamın önemli bir yönünü temsil etmektedir. Bu haritayı, nereye yerleştirileceğini bilmenize yardımcı olması için evinizin her odasında kullanabilirsiniz. Odadaki belirli noktalar ve özel nesneler mümkün olan en iyi enerjilere sahiptir ve harita bu noktaları belirlemenize yardımcı olur. Sadece bölümlerin adlarıyla haritanın basit bir versiyonu ve hepsinin bu bölüm tarafından temsil edilip edilmediğine dair örnekler veren daha karmaşık bir versiyon var.

Haritanın alt kısmını odanın kapısı / giriş yolu ile hizalayın. Haritadaki her bölüm için geçerli olan şeyleri odanızın uygun yerinde düzenleyin. Sol alt solda bilgeliği temsil eden kitapları yerleştirin. Ortada, yani “çocuk” ve yaratıcılığı temsil eden, oynamış bir müzik aletini veya boyayabileceğin bir yeri yerleştirin.

Haritanın her bölümünü yakından inceleyin. Zaman ve dikkatli bir şekilde düşünmeniz gerekecek, ancak feng shui’yi düzgün bir şekilde uygulamak isterseniz, süreci uygun zamana ihtiyaç duymanız gerekmektedir. Haritayı anlamak ve her bölümün neyi temsil ettiğini öğrenmek, onu doğru uygulamanın tek yoludur. Bagua harita bazı sürümleri listelenen daha az farklı başlıkları olacak, ancak her bölümün temel fikri bozulmamıştır.

Sol alt: Öğrenme ve öğrenme, spiritüel bilgelik ve inanç ve kişisel büyüme için yatırım yapabilen bilgi ve büyüme.

Alt-orta: Kariyer ve iş başarısı, mevcut işlerde başarıya odaklanır, promosyonlar kazanılır, yeni kariyerlere taşınır ve hedeflere ulaşılır.

Sağ alt: Gezi güvenliği, yeni mekanlara yerleştirme, hayatta size yardımcı olacak ve akıl hocalığı yapacak insanlar arayan seyahat ve yardımsever insanlar.

Orta-sol: Aile ilişkileri ve sağlık, yani ailenin gücüne yatırım yapmak, sosyal hayatınızı genişletmek ve kişisel sağlık için taahhüt demektir.

Merkez: Kendiniz ve çevre ile uyum sağlamayı, sağlığı geliştirmeyi ve hastalıkların üstesinden gelmeyi, dayanıklılığı ve canlılığı artırmayı hedefleyen kendini ya da esenliği.

Sağa-sol: yaratıcılıktan kurtulmayı, iletişimi iyileştirmeyi ve geleceği inşa etmeyi temsil eden çocuk veya yaratıcılık.

Sol üstte: Zenginlik, nakit akışı üreten ve zenginliği artıran zenginlik ve güç.

Üst-merkez: Halkın dikkatini çekmek, itibar kazanmak ve güçlü bir itibar yaratmak için İtibar ve ün.

Sağ üst: İlişkileri geliştirmeyi, sevgiyi çekmeyi ve benlik saygısını artırmayı içeren aşk ve evlilik.

Bütün haritayı uygulayın. Bu harita, odanın hangi bölümlerinin belirli nesneler için en iyi olduğunun bir kılavuzudur. Her bölüm için bir şeyler eklemek için elinizden gelenin en iyisini yapmanız çok önemlidir, çünkü feng shui dengeyi yaratmak üzeredir. Dolayısıyla, odanın bir bölümünü yüklerseniz, belki servet bölümü defterleri ve yeşil yoncanızla birlikte, ancak başka bir bölümü ihmal ederseniz, oda dengesini bozarsınız.

Belki de her bölümde bir şeyler koyacak belirli bir nesne ya da alanınız yoktur. Bunun yerine yapabileceğiniz bir şey, bunu temsil eden bir şey ya da o bölümü temsil eden bir şey gibi bir kağıt üzerine yazmanızdır.

Ayrıca bazen oda veya ev düzenlerinden dolayı, haritanın bazı bölümlerinin eksik veya kısmi olabileceğini unutmayın. Feng shui’yi simgesel olarak, eksik bölümün olabileceği duvara uygulayabilirsiniz. Orada bir şey yerken eksik bölüm için açık olmasını sağlayın.

Kırılmış şeyleri düzelt. Evin çevresinde kırık nesneler varsa, özellikle sıkça kullandığınız şeyler, evinizde olumsuz enerjiye neden olan hayal kırıklığınıza neden olabilir. Buna karşı koymak için, sakin ve iyi enerjiyi teşvik etmek için işler biter bitmez düzeltmeniz önerilir.

Dengeyi getirmek için beş unsuru kullanın. Yaşamın beş unsuru ateş, su, toprak, ahşap ve metaldir. Herhangi bir odada veya evde iyi feng shui, bu unsurların bir karışımını elde etmeyi ifade eder. Odaların yapısına ve mevcut mobilyalara bağlı olarak, çoğu odaya ait bu odaların birçoğu zaten olacak. Odanızın etrafına bakın ve halihazırda hangi öğelerin mevcut olduğunu görün ve kalan öğeleri ekleme yollarını düşünün. Mumlar herhangi bir odaya ateş etmenin en kolay yoludur.

Musluklar zaten akan su getiriyor, ancak musluk içermeyen odalarda, sürekli su akışı olan küçük bir çeşmeyi almayı düşünün.

Bitkiler bir odaya toprak eklemek için harika bir yoldur.

Elemanla fiziksel olarak yapılmış bir şeyi kolayca birleştiremiyorsanız, elemanı temsil eden bir resmi asmak iyi bir alternatiftir.

Ön kapınızı kullanın. Evin kapısı enerjinin aktığı yerdir, bu yüzden ön kapıyı mümkün olduğunca kullandığınızdan emin olun. Normalde ana kapıdan başka bir kapıdan girerseniz, enerjiyi iyi bir şekilde akıtmak için haftada birkaç kez ön kapıyı kasıtlı olarak kullanın. Kapının her zaman kapalı olması, evin her yerinde iyi bir enerji kalması zordur.

e-usta dan Feng shui danışmanı kiralayın. Feng shui ilkelerini anlamakta zorluk çekiyorsanız veya özel eviniz gayretlerinizle işbirliği yapmıyorsa, size özel yaşam alanınıza feng shui’yi nasıl uygulayacağınıza dair tavsiyeler verebilecek bir profesyonel seçmeyi düşünün.

BONUS

SİZİN İÇİN BİR VİDEO

 

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA