KOMBİ SU BASINCI AYARLAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kazanındaki Basıncı Artırma ve Yönetme

Evde geleneksel bir Kombi ile yaşayan herkes oldukça kullanışlı ve otomatik olduğunu bilir. Bir zamanlayıcıdan çalışır ve Genleşme Tankı sistemdeki su seviyesini muhafaza eder, olması gerektiği gibi. Bununla birlikte Kombi kazanları çok farklıdır ve birçok insan merkezi ısıtma sisteminde suyu nasıl dolduracağını bilmemektedir. Bu, her Kombi kazan sahibinin bir tesisatçı araması gerekmeden nasıl yapılacağını bilmesinin bir görevidir. Sonuçta yalnızca 2 dakika sürüyor ve 2 dakikalık ücretle yapılan bir çağrı sizi değiştirecek biraz kısa bir duygu bırakabilir.

Nasıl çalıştıklarını anlayın.

Kombi kazanları kapalı merkezi ısıtma sistemleri olarak bilinir. Yani tanklardan tamamen arınmış durumda ve doğalgaz kaynağı. Bu çok önemlidir, çünkü bu kazandaki bir şebeke suyu tutma bileşeni arızalı olursa ve bu nedenle kazanın Isıtma tarafına girerse, evdeki kaçaklara benzer sorun yaşanabilir. Kapalı merkezi ısıtma sistemlerinin pek çok avantajı vardır. Dolayısıyla, radyatörünüzü dolaştıran su miktarını el ile ayarlamamız gerekir. Ve bu, genellikle kazan Kombi yakınında bulunan bir doldurma aparatı ile sağlanır.

Dolum aparatını, basınç göstergesini ve kazanı tanımlayın.

Basıncı doldurmaya çalışmadan önce kombinin kumandalarını kapatmaya çalışın.

Dolum aparatına erişirken basınç göstergesinin izlenebildiğinden emin olun. Yapılabilecek en büyük hata, kazanı çok fazla basınç altına almaktır; bu genellikle basıncı artırırken göstergenin izlenmemesi nedeniyle ortaya çıkar. Eğer bu mümkün değilse, dolum döngüsüne dikkat ederken ölçere bakarak yardımcı olması için bir arkadaşınızın veya bir aile üyesinin isteyin.

Herhangi bir kapalı sistem için ideal basınç 1.5bar’dır (basınç göstergesi üzerinde gösterilir).

Dolum aparatı gümüş esnek bir boru ile her iki tarafında iki tutma kolu bulunur. Kulplar kapalı konumdayken boru akışının karşısındadırlar. Boruları doğrultusunda düzleştirmek için onları yavaşça çevirmeniz gerekecek.

Şimdiye kadar, kazana akan suyun sesini duymalısın.

Yeşil alana veya 1,5 bar işaretleyiciye kadar yavaşça sürünen basınç göstergesine dikkat edin. 1 bar ve 2.2 bar arasındaki heryerde sorun yok.

Kolları orijinal yerine geri döndürün.

Yada e-usta.com üzerinden https://e-usta.com/hizmet/kombi-montaj-c-95 usta çağırabilirsiniz.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA