EVİMİZİN AYDINLATMASINI NASIL YAPMALIYIZ

Bir odadaki aydınlatmanın manipüle edilmesi, aydınlatmak için kullanabileceğiniz en iyi stratejilerden biridir. Aynaları asarak ve odaya stratejik olarak ışık kaynağı yerleştirerek, bir odanın parlaklığını önemli ölçüde artırabilirsiniz. Duvarlarınızı ve tavanlarınızı beyaz veya nötr bir renk düzeniyle kullanmak, bir odayı aydınlatmanın başka harika bir yoludur. Mobilyalarınızı seçerken şık, modern mobilyalar tercih edin. Ayrıca, daha ferah ve parlak hissettirmek için odadaki aksesuar miktarını en aza indirgemeye çalışın.

Büyük aynaları pencerelerin üzerinden asın. Aynalar, karanlık bir odayı aydınlatmanın en etkili yollarından biridir. Büyük bir pencerenin tam karşısında büyük bir ayna yerleştirin.

Masa aynasını yerleştirmek veya pencerenin yanına bir duvar aynası asmak da bir odayı aydınlatmaya yardımcı olacaktır.

Odanın her köşesine bir ışık kaynağı yerleştirin. Lambalar bir odaya ışık dağılımını tavan ışıklarından daha iyi sağlar. Odanın en az üç köşesine bir lamba yerleştirin. Lambadan yayılan ışık, odadaki ortam ışığını artırarak yakınlardaki duvarlardan ve tavanlardan çıkacaktır.

Ayrıca, loş ışıklı ampulleri, daha yüksek bir lümen olanlarla değiştirin, özellikle koyu tonlarında lambalardaki ampulleri değiştirin.

Kitap raflarını pencerelerle duvarlara dik yerleştirin. Diğer bir deyişle, kitap raflarını duvarların yanındaki duvara pencereler yerleştirin. Camların yanına yerleştirilen kitap rafları, gelen ışığı absorbe edecektir.

Kitap rafındaki kitap ve aksesuar miktarını en aza indirgemeye çalışın.

Pencerelerin yakınında ağaçlar ve çalılar süsleyin. Burçlar ve ağaçların yakınında veya önünde pencereler gelen ışıkları engelleyebilir. Bunları periyodik olarak düzeltmeyi unutmayın. Bu şekilde ışığın pencerelere ve odanıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Pencereleri periyodik olarak temizleyin. Toz, kir ve sıçramalar ışığı engelleyebilir, pencerelerin iç ve dışını ayda bir veya iki kez veya gerektiğinde temizleyebilirsiniz. Pencereleri temizlemek için cam veya cam temizleyicisi kullanın. Pencerelerin temiz olması ışığı daha fazla verecek ve bu da odayı aydınlatacaktır.

Tavan ve Duvarları Boyama

Beyaz veya nötr bir renk düzenini kullanın. Odanız için beyaz veya nötr renk şeması seçerek bir odayı önemli ölçüde aydınlatın. Odanızı aydınlatmak için duvarları beyaza, açık griye veya bronzluğa boyayın.

Beyaz ya da nötr renkler sizin için çok sıkıcıysa, pastel mavi ya da yeşil gibi en sevdiğiniz renkten hafif, pastel renkler seçin.

Tavanı beyaza boyayın. Tavanızın rengi, aydınlatma ve parlaklık bakımından farklılıkları yaratacaktır. Beyaz veya nötr bir renk şemasıyla çalışıyorsanız, tavanı beyaz renkte boyayacağınızdan emin olun. Bir pastel renk şemasıyla çalışıyorsanız, tavana bir gölge daha hafif katladığınızdan emin olun.

Tavanda ahşap kirişler varsa, odanızı daha da aydınlatmak için bu beyazla boyayın.

Canlı renkleri vurgularla kısıtlayın. Canlı renkleriniz varsa, o zaman bunu kapı veya pencere çerçeveleri / döşeme ve kalıplar gibi aksanla sınırlayın. Odanıza canlı renklerle dekore edilmiş parçalar ekleyerek parlaklığı ortadan kaldırmadan odanıza renk katabilirsiniz; canlı renkte döşeme, yastıklar, kilim, mumlar, lamba tonları, vazolar ve sanat eserleri.

Örneğin, duvarları ve tavan beyazını tutarken kapıyı ve pencere çerçevelerini en sevdiğin renkle boyayın.

Mobilya seçimi

Zarif mobilyalar tercih edin. Ağır, tıknaz mobilyaları şık ve pürüzsüz mobilyalarla değiştirin. Düz çizgileri ve hafif ayakları olan mobilyaları seçin. Günümüzde “modern” kabul edilen mobilyaların birçoğu bu özelliklere sahiptir.

Ayrıca, odadaki mobilyaların miktarını en aza indirmeye çalışın. Basit bir kanepe, kahve masası ve yan masa kombinasyonu için uğraşın.

Açık renkli mobilyalar seçin. Nötr renkli mobilyalar veya hafifçe renklendirilmiş mobilyalar, bir odayı aydınlatmanın başka harika bir yoludur. Örneğin beyaz, gri veya koyu renkli kanepe ve koltuklardan birini seçin.

Ağır, koyu renkli perdelerden kaçının. Ağır perdeler ışık tutmaz. Bunun yerine, yarı saydam veya perdahlı perdeler tercih edin. Roma tonları veya panjurları, gizliliğinizi korurken bir odayı aydınlatmanın başka harika bir yoludur.

Açık kahve ve yan masaları seçin. Açık renkli masa, kahve ve yan masaların bir odayı aydınlatma yoluna hayran kalacaksınız. Ağır, ahşap boyalı tablolar kullanmak yerine, cam, akrilik veya Lucite tablolarını tercih edin.

Aksesuarları Kullanma

Açık renkli resimler kullanın. Odanız için resim seçerken parlak, açık renkler içeren çizimler arasından seçim yapın. Beyaz veya nötr resim de iyi bir seçimdir. Karanlık sanat eserinizi, doğal olarak parlak olan odalardan saklayın.

Hafif tonlu halıları tercih edin. Koyu renk ahşap zeminler veya koyu renkli halılarınız varsa, hafif tonlu bir halı bu numarayı yapmalıdır. Beyaz veya nötr renkli bir halı, karanlık bir odayı anında aydınlatacaktır.

Odadaki aksesuar miktarını en aza indirin. Mobilya gibi, çok fazla aksesuar bir odayı dolaştırabilir ve böylece daha küçük ve daha koyu renkte olmasını sağlayabilir. Birkaç imza parçası seçin ve odanın her yerine boşluk bırakın.

Buna ek olarak, açık (cam, kristal, Lucit veya akrilik) aksesuarlar gibi ışığı yansıtan aksesuarları seçmeye çalışın.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA