EV DEKORASYONU İÇİN MUHTEŞEM FİKİRLER

Bir odanın sıcak renklerle sosyal çekiciliğini artırın. Kırmızı, sarı ve portakal renk yelpazesinin sıcak tarafını oluşturur. Bu renkler, etkinliği ve yaşamı teşvik eder ve oturma odanızda ve mutfağınızda doğru vibe yaratmaya yardımcı olabilirler.

Serin renklerle rahatlamayı en üst düzeye çıkarın. Maviler, yeşiller, griller ve morlar gibi serin renkler spektrumun diğer ucunu oluşturur. Soğuk renklerle boyanmış veya vurgulanan bir oda sakin ve özel alan rahatlama ve yoğunlaşma için mükemmel olur. Bu nedenle, yatak odasını ve banyoyu soğuk renklerle doldurmayı düşünün.

Koyu renkleri kucakla. Parlak pembeler, altınlar ve siyahlar gibi mücevher sesleri, özellikle de oturma odanızdaki odalar için evinize giden yol olabilir. Cesur renklerin evinize getirebileceği renk ve yaşam tonlarından yararlanın!

Daha parlak bir görünüm için mücevher tonları ile payetler ve parıltı birleştirin.

Pastellerle yumuşak bir his yaratın. Somon, şeftali, nane ve soluk mavi gibi pastel yumuşak, tatlı ve daha genç görünüme yardımcı olur. Evinize pastel renkler ekleyerek yumuşak bir banyo veya davetkar bir fuaye oluşturun. Daha retro bir görünüm için pastelleri mutfak dolapları veya aletlerinizde de kullanabilirsiniz.

Renklerinizi beyaz ve nötr tonlarla dengeleyin. Resmi olmayan% 80 nötr /% 20 renkli kuralı izleyerek, hiçbir oda kendi renkleri ile tartılmamasını sağlayın. Diğer renkleri dengelemek ve bir odanın ezilmesine engel olmak için beyaz kullanın.

Diğer nötr renkler kremleri, grileri ve hatta siyahı içerir.

Beyaz harika bir seçenektir, ancak temiz tuttuğunuzdan emin olun!

Oldukça canlı odalar için tamamlayıcı renkler kullanın. Tamamlayıcı renkler, örneğin mavi ve turuncu, sarı ve mor, kırmızı ve yeşil gibi avantajları kullanabilirsiniz. Tamamlayıcı renk ailelerini kullanarak odanıza daha da çeşitlilik katın.

Örneğin, bir odada mavi ve turuncu kullanmak yerine, lacivert, bebek mavisi ve greyfurt, pas ve mercan ile tamamlayıcı çeşitlilik.

En sevdiğiniz tonları bulmak için kartela kullanın.

Bir renk şemasına yapışarak evinizde sürekliliği vurgulayın. Evinizde tüm renkleri eklemek cazip olsa da, genel bir renk düzenini korumak genelinde tutarlılığı korumaya yardımcı olur. Örneğin, mavi ve turuncu bir ev sahibi iseniz, maviyi yan odada bulunan en önemli renk ailelerinden biri haline getirmeyi ve turuncu daha sonra evinizde görünmesini düşünün.

Bu aynı zamanda birden fazla odaya sığması nedeniyle boya, mobilya ve özellikle aksesuarları satın almayı kolaylaştırır.

Desenlere ve renklere odaklanın. Renklerin birbirine bağlı olması gerektiği gibi kalıpların da evinizde tutarlı bir yapıya sahip olması gerekir. Size hitap eden bir veya iki öne çıkma deseni seçin ve daha sonra bu daha cesur stilleri iltifat etmek için esasen düz renklere yapışın.

Ev dekorasyonu için yaygın kalıplar arasında kalın şeritler, gingham, quatrefoil ve hayvan baskıları sayılabilir.

Duvarlarına boyayın. Boya, bir evin rengini değiştirmenin en geleneksel yoludur, ancak aynı zamanda en zaman alıcı ve pahalı yollardan biri olabilir. Maliyeti düşürmek için, tüm odayı yeniden yapmak yerine bir vurgu duvarı boyamayı düşünün.

Zamanınız yoksa, boyacı düşünebilirsiniz, ancak yaşadığınız yere bağlı olarak oldukça pahalı olabilir.

Boyacının bandını kullandığınızdan ve boyama esnasında büyük mobilyaları kapladığınızdan emin olun.

Bir oda benzersiz bir görünüm vermek için duvar kağıdı ekleyin. Günümüzde soyma ve sopa duvar kağıtları neredeyse sınırsız seçenekler sunarken, aynı zamanda nispeten ucuz ve uygulanması da kolay oluyor. Bir odayı yeniden yapmayı düşünün ya da daha kolay ve daha ucuz bir görünüm elde etmek için yalnızca bir özellik duvarı yapmayı düşünün.

Duvarlarına geleneksel olmayan renk eklemek için kağıt kullanın. Duvarlarınızın durumunu boya veya duvar kağıdı ile kalıcı olarak değiştirmek istemiyorsanız, boya fişlerini veya kart stoğunu ilginç desenlerle asarak tuhaf renkli dokunuşlar ekleyin. Bu kolay ve neredeyse masrafsız olan süslemeler göz alıcı ve harika konuşma parçaları!

Bu gibi özel projelerinin ucuz olmasına rağmen çok zaman harcayabileceğini unutmayın.

Harika ipuçları ve fikirler için e-usta gibi web sitelerine göz atın.

Yastıklar ve halılar gibi küçük renkli nesneleri tanıtın. Evinize renk katmak için mutlaka duvarlarınızı yeniden yaptırmanız gerekmez. Parlak atma yastıklarını, renkli alan kilimlerini veya küçük renkli lambaları veya masaları tanıtarak bankayı bozmadan bir odaya kolayca renk ekleyebilirsiniz.

Bu ilaveler de zamanla yapılabilir.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA