MİNİMALİST BİR EV DEKORE EDİN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİNİMALİST BİR EV DEKORE EDİN

Minimalist bir ev nasıl oluşturulur

Minimalizm, 20. yüzyılın en önemli mimari başarılarından biridir. Hala bu tarzı kullanırken aerodinamik, minimalizm neredeyse her alanda büyüleyicidir. Zarar görecek ve zihinsel olarak işleyebilecek daha az karmaşa ile, evdeki her bir mobilya ya da sanat parçasının doğal güzelliği göze çarpmaya başlar. Minimalist bir ev dekore edin.Yada e-usta.com dan yardım alın

Minimalist dekor için bir seferde bir odayı değiştirin. Bir yere taşınmadıkça, tüm evi tek seferde sadeleştirmek zordur. Bir odaya odaklan, ve sakin şekilde dekore edin. Bir sonraki odayı ve diğerini basitleştirmek için size ilham vermek için kullanın. Öyleyse aynısını dışarıda yapın!

Mobilyayla başla. Herhangi bir odadaki en büyük şey mobilyalardır, bu yüzden mobilyalara bakarak bir odayı basitleştirmeye başlamak her zaman en iyisidir. Daha az sayıda mobilya, daha iyidir. Konfor ve yaşanabilirlikten ödün vermeden hangi mobilyaların ortadan kaldırılabileceğini düşünün. Katı, bastırılmış renklere sahip sade, sade mobilyalar (burada minimalist bir sehpa örneği) için birkaç parçaya gidin.

Sadece esasları koru. Odanızda veya salonunuzda herhangi bir şey olup olmadığına bakmadan, öğenin gerçekten gerekli olup olmadığını kendinize sorun. Eğer onsuz yaşayabiliyorsan, çıkar onu. Odayı asıllarına çekmeye çalışın – daha sonra gerekli olanın ötesinde birkaç seçim öğesi ekleyebilirsiniz. Tüm tasarımı (evi) kağıda, başlangıçta gerekli bileşenlerle olabildiğince basit tutun ve sonra istediğiniz şekilde yavaşça dekor ekleyin.

Zeminleri temizle. Mobilya haricinde, katlarınız tamamen açık olmalıdır. Hiçbir şey zemini karıştırmamalı, hiçbir şey yığılmamalıdır, hiçbir şey yerde saklanmamalıdır. Eşyalarınızı çıplak temellere indirdikten sonra, zemindeki her şeyi temizleyin – bağış yapın, çöp kutusuna atın ya da görünmeyecek bir yer bulun.

Yüzeyleri temizle. Tüm düz yüzeylerde aynı şey. Bir veya iki basit süslemenin dışında hiçbir şey yapma. Bu eşyaları bağış yapın, çöp kutusuna atın veya bir depolama alanı bulun. Her şeyi çok daha az çekici hale getirecek.

Duvarları temizleyin. Bazı insanlar duvarlarına her türlü şeyi asarlar. Minimalist bir evde yapamazsınız. Bir veya iki basit sanat eseri dışında duvarlarınızı temizleyin.

Eşyaları gözden uzak tut. Bu, yukarıdaki ipuçlarında belirtilmiştir, ancak ihtiyacınız olan her şeyi, çekmeceler ve dolaplarda görmeniz gerekir. Kitap rafları kitap veya DVD veya CD’leri depolamak için kullanılabilir, ancak birkaç basit süslemeden başka bir şey içermemelidir (tüm eşya koleksiyonları hariç).

Ev-dağınıklığı. Düz yüzeyleri ve zemini temizliyorsanız ve eşyalarınızı dolaplarda ve çekmecelerde saklıyorsanız, büyük olasılıkla depolama alanlarınızı da parçalamak isteyeceksiniz. Bunu isterseniz daha sonraki bir aşamada yapabilirsiniz.

Basit sanat çalışmaları kullanın. Bir odayı sıkıcı olmaktan korumak için, istediğiniz her duvara basit bir resim, çizim veya fotoğraf, bastırılmış, düz bir renkle çerçevelenmiş olabilirsiniz. Mümkünse duvarları çıplak bırakın.

Basit süslemeler kullanın. Yukarıdaki ipuçlarında belirtildiği gibi, bir veya iki basit süslemeler minimalist bir oda için aksan olarak hizmet edebilir. Bir çiçek vazo veya küçük bir saksı bitkisi iki klasik örnektir. Odanızın geri kalan kısmı renk kaybına uğramışsa, dikkatinizi çekmek için parlak bir renk (kırmızı veya sarı gibi) kullanabilir ve sade bir odaya enerji sıçramasına neden olabilir.

Düz pencere çözümlerini tercih edin. Çıplak pencereler veya basit, düz renkli perdeler veya basit ahşap panjurlar iyidir. Pencerelerin etrafında çok fazla süslü şeyler dağınık.

Düz kalıpları benimseyin. Katı renkler, zemin kaplamaları (varsa), mobilyalar vb. Için en iyisidir. Çiçek veya dama gibi karmaşık desenler görsel karmaşadır.

Azaltılmış renklerden en iyi şekilde yararlanın. Odada parlak bir sıçrama olabilir, ancak odanın çoğu daha ince renkler olmalıdır – beyaz klasik minimalist, ama gerçekten gözlerini strese sokmayan herhangi bir katı renkler iyidir (toprak renkleri akla gelir. blues, kahve, tans veya yeşillik olarak.

Düzenle ve yok et. Bir odayı basitleştirdiğinizde, muhtemelen daha fazlasını yapabilirsiniz. Birkaç gün ver, sonra her şeye yeni bir gözle bak. Ne elimine edilebilir? Görmeden mi saklandın? Önemli olmayan nedir? Her odaya her birkaç ayda bir geri gelebilirsiniz ve bazen daha da basitleştirebileceğiniz şeyler keşfedeceksiniz.

Her şey için bir yer var. Minimalist bir evde, her şey için bir yer bulmanız önemlidir. Blenderiniz nereye gidiyor? Nesnenin kullanıldığı yere yakın olan mantıksal noktaları hedefleyin, işleri daha verimli hale getirmek için, ama anahtar bir nokta belirlemek ve onunla çözüm noktası yapmaktır.

Arkanıza yaslanın, rahatlayın ve keyfini çıkarın. Bir odayı sadeleştirdikten sonra, etrafınıza bakmak ve keyfini çıkarmak için bir dakikanızı ayırın. Çok huzurlu ve tatmin edici. Bu zor işin ödülü.

Siz yinede e-usta.com dan yardım alın

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA