YENİ TAŞINDIĞIMIZ EV İÇİN BANYO VE MUTFAK TEMİZLİĞİ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

YENİ TAŞINDIĞIMIZ EV İÇİN BANYO VE MUTFAK TEMİZLİĞİ

Bir daireye taşınmak zor bir iştir.Yeni bir yer bulmak,nakliyeyi ayarlamak ve tüm eşyaları toparlayım taşınmaya hazırhale getirmek ve yapmak istediğiniz herşeyi yeni evinize yerleştirmek zahmetli bir durumdur.

Bunun için naklye ve taşıma hizmetelerini e-ustadan alabilirsiniz. https://e-usta.com/hizmet/lojistik-c-112 

Dairenizin temiz olduğnundan emin olmak herkesin en önemli görevlerinden biri olmalıdır,çünkü tamamen temizlenmiş bir daire, sağlık ve psikolojik açıdan yeni evinize alışmanızı daha kolay hale getirir.

Yeni taşındığımız ev icin banyo ve mutfak temizliği için şimdi size bölüm bölüm temizlik yaparken dikkat edeceğiniz püf noktaları aktaracağız.Sizde evinizde temizlik hizmeti arıyorsanız https://e-usta.com/hizmet/temizlik-c-49     gönül rahatlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Mutfak Temizliği

Fırını ve Ocağı Temizleme

Bir veya iki kutu sprey yağ sökücü veya fırınlar için özel üretilmiş temizleyici alın, bir çok fırın temizleyicisinin koruyucu ekipman ile (Eldiven ve Gözlük) ile kullanılması gerektiğini unutmayın ve güvenlik yönergelerini dikkati okuyun.Zeminleri damlayan temizleyiciden korumak için gazeteyi fırının önüne, kapının veya çekmecenini biraz altına yerleştirin.Sprey temizleyecimizi eşit şekilde fırının içine, ızgaralara ve ısıtıcı tabakalarına uygulayın.

Fırın temizleyicilerindeki kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız, 1 litre su içinde 100 g kabartma tozu kullanın ve yüzeylere püskürtün. Kirli bir fırın için, kabartma tozu miktarını arttırın, böylece solüsyon bir sıvıdan daha fazla bir macun olur. Bir saat bırakın, daha sonra yanık karbonu çıkarmak için bir buz kazıyıcı kullanın ve fırında içinde kalan herhangi bir madde için püskürtün. Fırını tamamen temizleyene kadar işlemi tekrarlayın.

Temizlemeye başlamadan önce fırının kapalı olduğundan emin olun.

Set üstü ocakta herhangi bir noktadan fırçalamak için bir aşındırıcı temizleyici ve sert bir sünger kullanın. İnatçı lekeler için, biraz fırçayla temizleyiniz ve bırakınız. Ocak üstündeki havalandırma deliğini temizleyin ve aspiratör içindeki ampulün çalışma durumunda olduğundan emin olun. Bir sünger ve kağıt havlu kullanarak tüm yüzeyleri silin. Temiz su ile durulayın.

Damla tavaları ve diğer sökülebilir parçaları sıcak suda en az 30 dakika bulaşık sabunuyla ıslatın ve ovalayın. Gerektiği kadar tekrarlayın.

Temizlemeye başlamadan önce gazın ve ocağın kapalı olduğundan emin olun.

Bulaşık Makinesini Temizleme

Bulaşık makinesini dezenfekte edin. Alt rafı dışarı çekin ve tahliye alanını temizleyin. Bulaşık makinesini boşaltın, ardından bulaşık makinesinde yıkanabilir bir kaseyi sirke ile doldurun, üst rafa yerleştirin ve en sıcak su ayarıyla bir döngüyü çalıştırın. Bu, bulaşık makinesinde kirecin oluşmasını engeller, ayrıca kokuları giderir.

Devir tamamlandığında, fincanını çıkarın ve bulaşık makinesinin altındaki ısıtıcıya soda serpin. En sıcak su ayarında başka bir kısa döngüden geçin. Bu kalan lekeleri ve kokuları kaldıracaktır.

Mutfak Dolaplarını Temizleme

Çekmeceleri ve karşı yüzeyleri temizlemek için bez kullanın ve temizleme spreyi kullanın. Çekmecelerde kalan tüm aletleri ve parçaları çıkarın. Çekmecelerin ve tezgahların köşelerine girdiğinizden emin olun.

Mutfak Lavabosu ve Tezgahı Temizleme

Lavaboyu yıkayın. Musluklar, boşaltma ve dış kısımlara nazik bir sabun, yumuşak bir bez ve ılık su kullanın. Sıcak suları tahliye edin. Lavabonun kenarlarını ovmak için bir diş fırçası kullanın.

Yüzeyde daha derin bir temizlik ve paslanmaz çelik bir lavabonun tahliyesi için, kabartma tozu ve limon suyunu birlikte karıştırın ve yüzeyi üzerine sürün, ardından kalan kısmı sifonun üzerine dökün.

Porselen bir lavabo için, lavaboya hidrojen peroksit püskürtün ve en az 15 dakika ya da birkaç saate kadar bekletin. Ne kadar uzun beklerseniz, o kadar leke çıkarır. Diğer lekeleri çıkarmak için gerekirse ılık su ile durulayın, fırçalayın.

Buzdolabı Temizleme

Buzdolabının fişini çekin ve buz çözmesine izin verin. İçerideki gazeteleri veya havluları kullanarak içeri sokun ve herhangi bir su akışını önlemek için buzdolabının alt kısmındaki zemine koyun. Buzdolabının ve dondurucunun birkaç saat buz çözülmesine izin verin ve küf oluşumunu önlemek için temizlemeye başlamadan önce iç kısmı tamamen kurutun

Dondurucuyu temizleyin. İç kısmı ve lastik kapı contasını temizlemek için sabunlu suyla bez veya sünger kullanın. Temiz bir bez veya kağıt havluyla en son bir kez silin.

Dışa doğru fırçalayın, baştan başlayıp aşağıya doğru çalışın. Buzdolabının raflarını dışarı çekin ve sabun ve su ile yıkayın ve daha sonra hava ile kurutun. Raflar kururken, buzdolabının içini temiz bir bezle temizleyin.

Banyoyu Temizleyin

Çok amaçlı temizleyici ile duvarları, muslukları ve tavanı silin. Yüksek köşelere ulaşmakta zorlanıyorsanız nemli bir bez veya sünger veya paspas kullanın. Gerekirse bir merdiven kullanın.

Banyo boyası genellikle yarı parlaktır, yada fayans kaplıdır bu yüzden ıslanma dayanıklı olmalıdır , ancak duvarları fırçalamaktan veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın.

Duş ve küveti ovun. Duş veya küvetin üstünden başlayıp zemine kadar aşağıya doğru hareket ederek bir temizleyici veya temizleme tozu ve kir sökücü kullanın. Duş zemininde seramik varsa, yeri fırçalamak için bir diş fırçası ve temizlik maddesi kullanın. Tahliye borusunu bir kimyasal drenaj temizleyicisi ile temizleyin.

Çekmeceleri, aynaları ve pencereleri temizleyin. Halen kabinlerde veya makyaj malzemelerinde kalan tüm tuvalet malzemelerini çıkarın ve alanları nemli bir bezle temizleyin. Çok az miktarda kum veya kir varsa, bir vakum hortumu kullanmayı deneyin. Pencereler ve ayna için, herhangi bir su lekesini veya kiri temizlemek için bir pencere temizleyicisi ve temiz bir bez kullanın. Pencere izlerini de temizlemeyi unutmayın.

Tuvaleti temizle. Temiz lastik eldivenleri takın ve nemli, sıcak bir süngerle dışını silin. Tuvaletin kapağın iç kısmına pislik temizliği yapın ve bir tuvalet fırçasıyla kaseyi yıkayın. İşiniz bittiğinde hepsini yıkayın.

Banyo lavabosunu yıka. Nazik bir dezenfektan spreyi ve yumuşak bir bez kullanın ya da biraz limon suyu veya sirke ile doğal olarak bir seramik lavabo temizleyecisidir. Daha sert lekeler için, alana biraz kabartma tozu sallayın ve hafifçe bir süngerle ovalayın.

Banyonuz küçükse, zemini ıslak bir bezle elle temizleyin. Daha büyükse, küçük bir paspas kullanın. Fayanslar arasındaki sıvaya girmek için, bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanın.

Unutmayın her türlü temizlik hizmetini e-usta dan alabilirsiniz. https://e-usta.com/hizmet/temizlik-c-49

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA