KIŞ AYLARINDA İYİ BİR YAKIT TASARRUFU İÇİN YAPACAKLARIMIZ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tasarruf Nasıl Sağlarız

Malum kış aylarnıdayız dünyanında en pahalı yakıtını kullanıyoruz bu havalarda yakıttan nasıl tasarruf ederiz.

Kış boyunca Yakıt Nasıl Tasarruf Edilir.İş te size kış aylarında iyi bir yakıt tasarrufu için yapacaklarımız.

Kış koşullarında araçlar daha zor çalışabilir ve buda yakıt tüketimini arttırır, yakıt tasarrufu için zor bir zaman olabilir. Bununla birlikte, kış mevsiminde makul sürüş ve iyi otomobil bakımıyla yakıt tasarrufu yapmak hem mümkün hem de kolay.

Otomobilin lastiklerini düzenli olarak şişirin. Soğuk hava, lastikteki basıncı düşürür; Yetersiz lastik basıncı, kar ve silme içindeki yuvarlanma direncini arttırır. Yakıtınızı maksimum seviyeye çıkarmak için, lastiklerin hava basıncını araç üreticisi tarafından önerilen seviyede tutun. Aşırı şişirilmiş lastikler daha hızlı yuvarlanmayı önleyecektir. Buna ek olarak, şişirilmiş lastiklerin altında, ıslak yüzeylerde veya viraj alırken buz gibi aylarda risk alamayacağınız bir çekiş kaybına neden olabilir. Unutmayın ki dört adet lastik, aracınız ile yol arasındaki bağlantıdır. Bunun sizin için büyük yararı olup, yolcularınız lastiklerinizin mükemmel durumda olduğundan emin olmalıdır.

Lastiklere kışın hava ilave ederken, her bir valfden biraz hava üflemeniz önemlidir. Bu, lastik valfindeki nemin birikmesini durduracaktır; donabilir, vanayı genişletebilir ve daha fazla havanın sızmasına neden olabilir.

En doğru tespit için daima kendi lastik ölçerinizi (tercihen dijital) bulundurun.

Tekerleğin hizalamasını kontrol edin. Yanlış tekerlek hizalaması lastik aşınmasını arttırır ve aracın dengesini azaltır. Buna ek olarak, genel yakıt tüketimini yüzde 2,5 oranında artırabilen motor için daha fazla çalışmaya neden olur.

Motor bloğu güvenli bir çalışma sıcaklığına sahip değilse rölantide durun. Rölanti on saniye, aracın motorunu yeniden başlatmaktan daha fazla yakıt kullanır. Boşta, bir motor her 30 dakika rölantide minimum 0,8 L yakıt kullanır ve 8 silindirli bir motor için 0,7 litreye 2,6 litre kadar yakıt kullanır. Birçok kişi yanlışlıkla uzun bir süre kışın ısınmalar sırasında araç için iyi olduğunu varsaydığı için, ısınma süresi boyunca iyi bir yakıt tüketimi yapılır. Bazı otomobiller için, sürüş motoru rölantide ısıtmak için daha etkili olabilir. Araba ortalama bir kış günündeyken, bilgisayar kontrollü, yakıt püskürtmeli motorlar için 30 saniye yeterlidir. Eski arabalar daha uzun sürecek, ancak birkaç dakikadan fazla sürmeyecektir. Aracınızı soğuk çalıştırmaya başlıyorsanız, en iyi rehber yalnızca soğutma sıvınızın sıcaklığı sıcak bir ayara gelinceye kadar boşta kalmanızdır. Aksi takdirde, motor, tahrik mili ve şanzıman gibi hasar görme ihtimali olabilir. Otomobilinizin motoru sıcak olduğunda rölantide çalışmak yerine, motoru yeniden başlatmayı düşünün.

Yolcularınızın, topladığınız kişilerin geldiğiniz andan itibaren arabaya girmeye hazır olduğunu kontrol etmek için rölantiden kaçının.

Bir spor maçını izlemek için arabanızda oturmak yerine, izleyebileceğiniz kapalı bir mekan bulun. Bol giysi giyin!

Arabanızın içinde ya da üzerinde fazla yük taşımamaktan kaçının. Aracınızı yüklerken gereksiz ağırlık bulundurmayın, böylece daha az enerji tüketirler. Her 1 ağırlık artışı için şehirde% 0,5, otoyolda% 0,1 oranında bir artış yapar. Benzer şekilde, kullanmadığınız zaman çatıdaki tüm ekipman raflarını veya bisiklet raflarını çıkartın (garajda tutmak, daha sert kış havasında bu öğeleri korumaya yardımcı olacaktır). Aerodinamik direnç nedeniyle raf yakıt tüketimini% 5-10 artırabilir. Kullanılmayan öğeler arabanızın bagajında ​​yatıyor ve yakıt tüketiminin de artmasına neden oluyor.

Kaputun üstündeki hava girişindeki kar birikimini kaldırın. Oraya bırakırsanız, hava alımı buz çözücüsünün ön cam sislemesine neden olur.

Açıkçası, “fazla ağırlık”, kış acil durum takımlarını içermez. Kış aylarında bir arıza durumunda kullanacağınız tüm eşyalar arabada kalmalıdır. Ayrıca, sezonun başında (herhangi bir acil durum meydana gelmeden önce) bu kitler kullanılabilirlik ve dayanıklılık açısından kontrol edilmelidir.

Sabahın erken saatlerinde aracınızı doldurun. Dış ortam sıcaklığı daha soğuk olduğunda, benzin veya dizel yoğunluğu daha fazladır ve deponuzda daha az yer kaplar. Gün boyunca atmosfer ısınırken, yakıt genişler ve daha az yoğun hale gelir. Bu nedenle, öğleden sonra veya akşam doldurursanız, litre artık bir litreye eşdeğer değildir. Yakıt yoğunluğundaki değişim, her yakıt birimi içindeki enerji miktarıdır. Benzin her -9 ° C % 1 oranında genişler ve dizel genleşir

Agresif şekilde sürmekten kaçının. Gaz pedalına hafifçe basınız ve çok geç olmadan iyice tepki vermeye hazır bir uyarı şoförü olunuz. Aşırı hızlanma ve sert frenleme, yakıt tüketimini% 25’e kadar artırabilir. Üstelik, kış aylarında kaygan ve kaygan yüzeylerde aracın kontrolünü el altında tutmanız daha olasıdır ve bir kaza meydana gelebilir. Sabit bir hızda araç kullanın, hava koşullarına göre ayarlamak için yavaşlayın ve hız sınırının bir hedef olmadığını unutmayın.

Aracınızı etkili kullanın. Arabada bir yere gitmek zorunda mısın? Yakın olan yerler kış egzersizi için bir fırsattır. Gitmeniz gerektiğinde, aşırı meşgul olmayan zamanlarda gitmek için yolculuğunuzu planlayın ve her gezi için değer yaratmak için mümkün olduğunca çabalayın.

Kar yağışı yaşıyorsa, yola çıkmadan önce yol bekletilene kadar beklemek en iyisidir. Otomobiliniz kar için önceden bir yol yapılmışken olduğundan daha zor çalışmalıdır. O zaman bile, ne kadar hafif olursa olsun, yeni biriken kar ile sürmek yerine diğer araçlarla yapılan parçalara yapışın.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA