KÜÇÜK DAİRE BALKONLARI NASIL SÜSLENİR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Küçük Daire Balkonları Nasıl Süslenir

Küçük apartman balkonunuz çıplak ve yavan değil midir? Bazen küçük alanları nasıl dekore edeceğinizi bilmek zordur, ancak dairenizin balkonunu süsleyebilmeniz için bazı basit yollar vardır. Basit bir oturma, çeşitli bitkiler ve bol miktarda aksesuar ekleyin.

Oturma Alanı Oluşturma

Boşluğunu ölç. Balkonunuzun genişliğini ve uzunluğunu almak için bir mezura kullanın. Bu boyutlar, dış mekan mobilyaları için alışveriş yaparken bir şeyin uygun olup olmayacağını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Bistro setleri için alışveriş yapın. Balkonunuz uzun ve sıska yerine biraz kare ise, küçük bir masa ve birkaç sandalye için yeterli yer olabilir. Bistro setleri genellikle küçük alanlar için tasarlanmıştır

Kullanılmadığı zaman tablonun altına tam oturacak sandalyeler veya kolay saklama için katlanan bir set seçin.Yuvarlak bir masa, daha fazla insanın etrafını bir kare masadan daha fazla toplamasına izin verecektir.

Bir tablanın kenarından 1 m açıklık için düzenleme yapın. Bu, insanların bir sandalyeyi çekip sandalyelerin ardında serbestçe hareket edebilmelerini sağlar. Koltuğunuz ve masanızın arasında sıkı bir noktaya sıkılıncaya kadar daha az boşluğa sahip olabilirsiniz.

Bir tezgah ekleyin. Balkonunuz uzun ve dar bir kategoride ise, bir tezgah, tüm alanı yemeden oturma düzeni eklemenin iyi bir yoludur. Koltuğun altında bir eşya gözü bulunan bir bankı arayın; böylece yastıkları, yastıkları veya başka bir balkon aksesuarını yerleştirebilirsiniz.

Bir tezgah satın almak istemiyorsanız, yan yana yerleştirilmiş birkaç ahşap sandıktan birini yapabilirsiniz.

Bir yan masa ile bir sandalye eşleştirin. Balkonunuzda bir bistro için yer yoksa, bir dış mekan sandalyesi seçin ve yanında küçük bir yan masa koyun. Bu kahve ya da çay yudumlamak, hatta dışarıda bir aperatif almak için iyi bir fikir olabilir. Bir kitap okumak için rahat bir yer yapmak için yastıkları ekleyin.Yerden tasarruf etmek ve içeri ve dışarı aktarımı kolaylaştırmak için katlanır bir sandalye seçin.

Hava koşullarına dayanıklı malzemeler için alışveriş yapın. Balkon mobilyalarınız, sıcak ve kuru, ıslak ve nemli veya soğuk ve karlı olan ikliminize dayanmalıdır. Mobilyalarınızda metal, tik, sedir ve tüm hava koşullarına uygun hasır bulun. Bunlar çok az bakım gerektiren çeşitli hava koşullarına dayanabilir.

Bitkiler ile Dekorasyon

Balkonunun ne tür bir ışık aldığını görün. Balkonunuz gün boyu güneşli mi, yoksa sabah veya öğleden sonra birkaç saat mi oluyor? Farklı bitkiler farklı ışık türlerini tercih eder, bu nedenle balkonunuzun ne kadar güneş ışığı aldığını ve günün hangi saatinde gerçekleştiğini öğrenin.

Sardunyalar, petunyalar, papatyalar ve çoğu bitki tam güneşi sever.

Plastik kaplar al. Seramik bitki saksıları çok ağır olabilir ve balkonunuzun ağırlık yüküne katkıda bulunacaktır. Balkonunuz için kilo sınırını biliyorsanız ev sahibinize sorun. Emin değillerse, seramik kapları ve palmiye ağaçlarını atlayıp çiçekler veya otlar ile küçük plastik kaplara yapışırlar.

Sadece birkaç bitki ile başlayın. Bir sürü güzel bitki satın almak ve balkonunuzu kaplamak çok kolay. Ama eğer balkon bahçenize yeni başlıyorsanız, muhtemelen orada ne yapacaklarını bilmiyorsunuzdur. Yaklaşık üç bitki ile başlayın ve onlarla başarıya ulaştıkça daha fazlasını ekleyin.

Alanı büyütmek için bitkileri yukarıdan asın. Saksı bitkileri balkonunuza bir tezahürat görüntüsü getirebilir, ama aynı zamanda değerli bir yer kaplarlar. Bir balkon ya da başka bir yapı varsa, plastik veya dokuma asılı bitki sepetlerinin altına nasıl takılacağını öğrenin.

Bunun iyi olduğundan emin olmak için öncelikle ev sahibinize danışın.

Bitkileri korkuluklara asın. Korkuluğunuzun kenarına asılan özel ekici kutuları satın alın. Bu, balkonunuza renk ve yaşam eklemenin kolay bir yoludur, çünkü donanımı sadece korkuluk üzerine monte edip plastik ekimi içeri sokarsınız. Sadece bu kutuların güvenli bir şekilde monte edildiğinden emin olun, yoksa düştüğünde aşağıya bir kimsenin yaralanmasına neden olabilirsiniz.

Dikey bitkiler ile gizlilik oluşturun. Balkonunuz komşularınıza karşıysa, gizlilik oluşturmanın birkaç yolu vardır. Bambu bitkileri gibi uzun bitkileri satın almayı deneyin ve onları balkonunuzun kenarları boyunca küçük tencerelerde sıralayın.Bir kafeslere küçük tencere takarak kendi dikey bahçenizi tasarlayın. Sonra kendinizi komşularınızdan ayırmak için tüm kafesleri kullanın.

Sulama sisteminizi planlayın. Alt kattaki komşularınız, bitkilerinizi aniden her gün balkonlarına düşen birkaç galon suyla yıkarsanız bundan hoşlanmayabilir. Sulama zamanlamanızın aşağıdakileri bozması muhtemelse, yavaş salınan sulama için bir su deposu tutan bir su topu veya bitki koruyucuya yatırım yapın.
Sizde e-usta dan yardım alabilirsiniz.

Balkonunuza Aksesuar Ekleme

Açık bir halıyı yatırın. Bir halı bir bütün alanı birbirine bağlayabilir, bu yüzden bistro tablonuzun yanına veya tezgahınızın önüne koymaya çalışın. Halının “dış mekan” veya “iç / dış mekan” olarak etiketlendiğinden emin olun. Dışarıda olacaksa, hava koşullarına dayanıklı olmalıdır yoksa su tutacak ve küflenecektir.

Yastıklar ekle. Mümkün olan her yerde, dış yastık ve minderler ekleyin. Onları bistro sandalyelerinize, bankanıza veya okuma koltuğunuza koyun. Ekstra oturma için onları yere bile koyabilirsiniz. Alanı yumuşatırlar ve daha fazla davetkar hissettirirler, böylece oraya gerçekten gitmek istersiniz. Yastıklar hava koşullarına dayanıklı olsa bile, onları içeri getirmeniz veya yağmur yağmadan önce onları bir depolama tezgahına yapıştırmanız önemlidir. Bu yastıkların ömrünü uzatacaktır.

Renklerle vurgu yap. Masalar ve sandalyeler gibi büyük şeyler için nötr tonlar isteyebilirsiniz, ancak aksesuarlar renk ekleme şansınızdır. Plaj ya da spa gibi bir his için maviler ve yeşillikler seçin ya da canlı bir Karayip havası için pembeler ve gri renklere gidin.

Bir ızgara oluştur. Arkadaşlarınız için ızgara yapmayı seviyorsanız, büyük olasılıkla bunu balkonunuzun ön plana çıkarmak isteyeceksiniz. Binanızdaki ızgaralarda herhangi bir kısıtlama olup olmadığını kontrol etmek için kontratınızı kontrol edin. Örneğin, bazı toprak ağaları kömür ızgaralarına izin vermeyebilir.Büyük bir gaz ızgara için yer yoksa, kullanımda değilken köşede veya kapalı bir dolapta kullanabileceğiniz portatif bir ızgaraya bakın.

Aydınlatma ekleyin. Korkuluklarınızın etrafına bir dizi Neon ışıkları sarmak, balkonunuza büyüleyici bir dokunuş sağlayabilir. Elektriğe açık erişiminiz yoksa, güneş enerjisiyle çalışan dize ışıkları satın alın. Daha romantik bir hava almak için bistro veya yan tablonuza biraz mum ekleyebilirsiniz.

 

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA