ÜNLÜ ŞEFTEN SAĞLIKLI YEMEK PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ÜNLÜ ŞEFTEN SAĞLIKLI YEMEK PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Size sağlıklı yemek pişirmek için bazı yöntemler göstermek istiyoruz.

Bugün sağlıklı bir şekilde yemek pişirmenin en zor yönü, bizi bombalayan beslenmeyle ilgili tüm çelişkili bilgileri sıralamaktır. Sağlıklı pişirme, birçok kronik hastalığı ve disfonksiyonu önleyecek, aynı zamanda sizi en iyi hissetmenizi ve yaşamanızı sağlayacak önemli bir karardır. Sağlıklı yemek pişirmenin anahtarları, taze yiyecekler kullanarak ve meyveler ve sebzeler gibi sağlıklı gıdaların doğru oranlarını seçerek tüm yiyeceklere geri dönmeyi içerir.

Taze Meyve

Ham meyve kendi başına lezzetlidir, ancak meyveyi yemek pişirmeye dahil etmenin şaşırtıcı yollarını bulmak, hem besin değeri eklemek hem de yaratıcılığınıza girmek için bir şans verir.

Mevsimde taze, yerel meyve kullanın. İlkbaharda narenciye, yaz aylarında meyveleri ve sonbaharda elma ve kabak ile pişirin. Tazeliğinin zirvesinde hazırlanan yiyecekler, rakipsiz lezzet ve besin değerine sahiptir.

Meyve yemeklerine sofra şekeri eklemekten kaçının. Bunun yerine, yemeğinizdeki meyvenin tadını geliştirmek için sağlıklı yolları seçin. Örneğin, dondurulmuş yoğurt, tarçın, ceviz ve kuru kızılcık ile pişmiş elma servis edin; ya da doğal tatlılıklarını ortaya çıkarmak için çileklere balzamik sirke ekleyin.

Meyve sularını ve kuru meyveleri unutma. Meyve suyu ve kurutulmuş meyve, ılımlılıkta kullanıldığında, birçok öğün için sağlıklı bir ektir. Yemeğin lif içeriğini artırmak için kurutulmuş erik ile Fas tavuğu gibi bir yemek pişirmek veya salata sosu narenciye tadı vermek için taze sıkılmış portakal suyu kullanın.

Pişirme sırasında meyve pürelerini yağ yerine kullanın. Elma püresi, çörek otu ve ekmek reçetelerinde bitkisel yağlar için harika bir alternatiftir. Tariflerinizde meyve ile ne kadar yağın yerini alabileceğinizi hesaplamak için biraz araştırma yapmanız gerekecek, ancak meyve dilimlerinizi yağlı hale getirmeden aynı nemi tabaklarınıza ekleyebilirsiniz.

Sebzeleri hazırlayın

Sağlıklı aşçının cephaneliğinde en önemli becerilerden biri, sebzeleri pişirme sürecinde tüm besin maddelerini zaptedmeden lezzetli bir şekilde hazırlama becerisidir. Mülayim, aşırı pişmiş sebzeler, diyetinize daha fazla sebze katmanız için sizi asla motive etmeyecektir.

Mevsiminde taze sebze alın. Kuşkonmaz, ıspanak ve yeşil soğan ilkbaharda en iyisidir. Yaz aylarında domates, kabak ve pazı gibi birçok sebze iyidir. Meşe palamudu veya kök sebzeler, herhangi bir sonbahar masasına sıcaklık getirir. Ve eğer ılık bir iklimde yaşıyorsanız, zevkinize göre en fazla seçimi elde etmek için kendi sebze bahçelerinizi yetiştirme seçeneklerini keşfedebilirsiniz.

Sebzeleri hazırlarken sağlıklı pişirme yöntemlerini seçin. Sebzeleri tereyağına gömmek, hayvansal yağlarla hazırlamak ya da yağda kullanmak, besin değeri eklemeden birçok ekstra kalori katmaktadır. Besleyici ve lezzetli müstahzarlar için biraz zeytinyağıyla buharda pişirmeyi veya kavurmayı deneyin.

Çok fazla yağın yararlı olmamasına rağmen, zeytin yeşili veya ceviz yağı gibi bitkisel bazlı yağlar (yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve Brüksel lahanası gibi), vücudunuzun besin maddelerini daha fazla emmesine yardımcı olur.

Donmuş bir seçenek olarak unutma. Mevsim sebzelerinin dondurulması ve gelecekteki kullanım için saklanması, tüm yıl boyunca hasatın lezzetini elde etmenin kolay bir yoludur. Hızlı yemekler için, marketinizden dondurulmuş, önceden doğranmış organik sebzeleri seçin.

Tahıl Taneleri seçin

Çok çeşitli tahıl seçenekleri için, birçok müşteri bir organik gıda mağazasına özel yolculuklar yapmak için kullanılırdı. Şimdi, hemen her süpermarkette lezzetli, sağlıklı kepekli tahıllar bulunabilir.

Rafine karbonhidratlardan kaçının. Örneğin, beyaz ekmeği tam buğday veya çavdarla değiştirmeyi tercih edin. Ayrıca, tam buğday makarnaları piyasaya ilk sunulduğu için kaliteyi büyük ölçüde geliştirmiştir.

Kepekli tahıllarla yaratıcı bir şekilde pişirin. Örneğin, sığır güveçte arpa ekleyin veya dilimlenmiş badem ve kuru meyve ile tam tahıl pilavı yapın.

Yeni bir şey dene. Pirinç ve makarnadan bir mola verebilmeniz için quinoa, spelt veya kuskus ile pişirmeyi öğrenin.

Doğru Oranlarda Sağlıklı Proteinleri Seç

Birçok hanede büyük bir et parçası yemek tabağına hükmediyor. Daha sağlıklı proteinlerin ve sağlıklı porsiyon boyutlarının seçilmesi, ilişkili sağlık tehlikelerinin tümü olmadan proteinin tadını çıkarmanıza izin verecektir.

Omega-3 yağ asitleri yüksek proteinleri seçin. Somon ve omega-3 zenginleştirilmiş yumurtalar gibi gıdalar, büyük omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Bu besinler, sağlıklı beyin fonksiyonlarının yanı sıra kardiyovasküler sağlığı destekler.

Protein olmayan et kaynaklarını hatırlayın. Fasulye veya tofu gibi proteinleri seçerek kalorilerde daha düşük ve lifte daha yüksek protein porsiyonları yiyebilirsiniz. Bazı tofuları doğrayın ve çorbaya ekleyin ya da et ürünleri yerine pirinç bir tarafı ile fasulye ve peynir ürünleri ile servis yapın.

Porsiyon boyutunu izle. İyi bir kural, bir porsiyon boyutundaki proteinin bir kart destesinin büyüklüğü ile ilgili olduğunu hatırlamaktır. Genel olarak, bir parça et veya başka bir protein avucunuzdan daha büyük veya daha kalın olmamalıdır.

Sağlıklı Süt Ürünü

Süt ürünlerinden elde edilen kalsiyum ve D Vitamini temel besin maddeleridir, ancak birçok süt ürünü de sağlıksız bir yağ dozu sağlar. Az yağlı süt ürünlerini seçerken, azamî lezzetleri en üst düzeye çıkarmayı öğrenmek, tüm ek yağları içermeyen süt ürünlerinden faydalanmanızı sağlar.

Az yağlı süt seçenekleri ile pişirmeyi öğrenin. Birçok tarifte, ağır krema veya tam yağlı süt, az yağlı veya yağsız süt ile değiştirilebilir. Yağsız süt ürünlerinden ziyade yağsız süt ürünlerine yapışmak için pişirme yaparken dikkatli olun.

Yoğurtla daha çok beslenin. Yoğurt, kapta yenen lezzetlidir, ancak sade yoğurt çorbalarda da servis edilebilir veya etler için bir turta olarak kullanılabilir. Somon, limon ve dereotu yoğurt sos ile servis edilir, örneğin, besin dolu ve zarif bir yemek yapar. Ortadoğu ve Hint kültürlerinden yemek pişirmeye, yemeğinizde yoğurt kullanmanın daha fazla yolunu bulmaya teşvik etmek için bakın.

Peynirle pişirirken miktar yerine lezzet üzerine odaklanın. Yüksek kaliteli, lezzetli bir peynir satın alırsanız, daha az peynir kullanabilirsiniz ve hala yemeğinize lezzet katın. Bir pizza üstüne rendeleyin ve mozzarella peyniri üzerine doğrayın ya da hafif bir kaşar çorbası yerine bir salataya biraz Gorgonzola serpin.

Daha Sağlıklı Yağları Stratejik Bir Şekilde Kullanın

Sağlıklı yağlar hem sağlığımız hem de midemiz için önemlidir. Ilımlı olarak sağlıklı yağlarla pişirin; Sağlıklı bir diyetin bu önemli kısmından tamamen uzak durmayın.

Doymuş yağda düşük yağ ve yağlı yiyecekleri seçin. Zeytinyağı ve kanola yağı yemek pişirmede kullanabileceğiniz en sağlıklı yağlardır. Diğer fındık ve tohum yağları da sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Sığır eti yerine yağlı balıkları somon veya uskumru gibi hazırlayın. Avokadolar da mükemmel bir sağlıklı yağ kaynağıdır.

Trans yağlardan kaçının. Trans yağlar, oda sıcaklığında raf stabilitesini koruyabilmeleri için hidrojenlenmiş gıdalarda bulunur. Bu yağlar, genel olarak sağlığınız için kötü olarak anlaşılırlar ve beklemeyeceğiniz yerlerde saklanırlar. Ekmek parçalarına bir parça tavuk yuvarlamadan önce, kırıntıların trans yağ içermediğinden emin olmak için paketi kontrol edin. Ayrıca, margarini ve mümkün olduğunca pişirmede pişirmekten kaçının.

Kalitenin niceliği azaltabileceğini unutmayın. Yemek pişirmek için mükemmel bir zeytinyağına yatırım yapmak, daha az yağ kullanırken bile yemeğinize daha fazla lezzet katmanızı sağlar. Başka bir fikir, kremsi bir Avrupa tereyağı seçmek; Yoğun lezzet, yemek pişirmede tereyağının içeriğini en az üçte bir oranında kesmenize izin verecektir.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA