Mufakta kullanabileceğiniz küçük sırlar bu yazımızda. Sizde bu ipuçlarını kullanarak mutfağınıza yenilik katabilirsiniz.

 

 Kabarcıkların köpürmesini önlemek için bir kaynar tencerenin üstünü tahta kaşıkla dengeleyin. Bu yöntem işe yarar, çünkü kaynar sudan oluşturulan köpükler ve köpük buharla doldurulur. Balonun sıcaklığı 100 ° C’nin altında olan bir şeye temas ederse, buhar yoğunlaşır (bir sıvıya dönüşür) ve balonun yüzeyini kırar.Tekrar sıvı olarak tencereye akar.

 Bir içeceği ıslak kağıt havluyla örtün ve dondurucuya yerleştirin. Kağıt havluları hafifçe sıkın, böylece su dondurucunuzun her tarafına damlamaz. Meşrubatları on beş dakika bekletin ve o zaman buz gibi soğuk olur. Bir şişe kullanıyorsanız ya da dondurucuda buz yoksa bu uygulama işine yarayacaktır.

 Çileklerden sapları hızlıca ve tamamen çıkarmak için bir saman kullanın. Bu yöntem daha hızlı ve daha verimli olmakla kalmaz, aynı zamanda genellikle bozulmamış olan tüm ekstra çilekleri de tutar. Alttan başlayın ve kök çıkana kadar yukarı itin.

Limonata yaparken, limonu tamamen sıkmak için maşa kullanın. İki taraf arasında yarım limon yerleştirin. Eti toplamak için genellikle kenarları aşağı doğru çekin. Bu neredeyse tüm suyu bir limondan alır. Sonra suyu süzebilirsiniz.

Pasta, peynir, merdane ve fondan gibi yumuşak şeyleri kesmek için diş ipi kullanın. Esnek ip, kesilecek kadar incedir. İki elinizle sıkıca tutun ve çekin. Bu, kil kesmek için bir tel kullanmakla aynı prensibi kullanır.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA