ORTAK YAŞAM ALANLARININ DEKORASYONU İÇİN İPUÇLARI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ORTAK YAŞAM ALANLARININ DEKORASYONU İÇİN İPUÇLARI

Ögrenci yurdu,Yatakhane gibi yerlerin ortak yaşam alanı salonlar sakinlerin takılabileceği ve ders çalışabileceği bir yerdir. İlgi çekici ve sıcak bir ortam bir topluluk ruhunu geliştirmeye yardımcı olacaktır! Tekstil, aydınlatma ve kişiselleştirilmiş dekorasyonlar ekleyerek sakinlerin buluşması için bu gri, steril salon odasını rahat ve aydınlık bir yere dönüştürebilirsiniz.

Bunu yapmak için bir kaç önerimiz var

IŞIKLANDIRMA

Salonda geç akşamlar için zemin lambaları ve masa lambaları alın. Çoğu salonda, gün boyunca uygun olan ancak genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok parlak olan flüoresan tavan aydınlatması olacaktır. Bitiş masalarına ve odanın köşelerine yerleştirebileceğiniz birkaç lamba alın. Çeşitli internet mağzalarında uygun lamba bulmaya çalışın; yıl boyunca kırılabilecek veya zarar görebilecek öğelere çok para harcamak istemezsiniz.

Ortak salonu aydınlatmak için ruh halini rahatlatan aydınlatma parçalarına yatırım yapın. Birçok internet mağazasından ucuza satın alabileceğiniz pırıltı ışıkları, tavanın etrafında sarkıtmak dekorasyon için harika olur. Çok fazla ışık sağlayamayabilirler ancak ortak salonun daha rahat ve sıcak hissetmesini sağlamak için mükemmeldirler.

Pırıltılı lambaları kolayca duvara asarak ve ışıkları elde edebilirsiniz. Çivilerinizin rengini duvarın rengiyle eşleştirmeyi deneyin, böylece fark edilmezler.

Işıklarınızın perde gibi herhangi bir kumaşa yaslanmadığından emin olarak yangın riskini azaltır.

Özel günler bayramlar veya yıldönümleri için özel ışıklar asın. Led ışıklar veya çok renkli teller ortak salonda biraz eğlence ve şenlik katabilir! Bu lambaları genellikle ucuza bulabilirsiniz. ve yıllarca tekrar kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

ZEMİN KAPLAMALARI

Ortak salonu daha az steril hissettirmek için bir halı satın alın. Çoğu yurt koridoru beton döşemelidir ve halihazırda halı kaplı olsa bile, alan halısı getirmek bir odayı hem fiziksel hem de görsel olarak ısıtmanıza yardımcı olabilir!

Salon odasının geri kalan kısmını dekore etmeden önce halının üzerine karar vermek istediğiniz tonu belirlemenize yardımcı olacaktır. Bohem bir tasarım için mi gidiyorsun? Yoksa modern, temiz çizgiler ve renkler mi düşünüyorsunuz? Sevdiğiniz bir halı bulun ve ortamın renklerini ayarlamasına izin verin!

Odayı yalıtmak için duvardan bir halı asın. Eğer insanlar ortak odada takılacaklarsa, duvara dokunmuş kumaşlar gürültüyü azaltacaktır. Ayrıca geniş bir alanı en az çabayla süslemek için kolay bir yoldur. Üniversite gururunu sergilemek için çeşitli desenlerde kumaş veya halı bulabilirsiniz.

Alanı dekore etmenize yardımcı olacak eğlenceli yastıklar bulun. Kampüs tarafından sağlanan kanepeler ve sandalyelerdeki eğlenceli yastıklar alanı aydınlatacak ve daha davetkâr hale getirecektir. Hatta ev sakinlerinden, evden ilave bir kişisel dokunuş için bağış yapmaya istekli olacakları yedek yastıklar getirmelerini isteyebilirsiniz.

ÇEŞİTLİ AKSESUARLAR

Sakinlerin resimlerini “sizi tanıyın” panosuna asın. Bu, yeni sakinlerin birbirlerini tanımalarına yardımcı olacak (ve onları tanımanıza da yardımcı olacaktır) Ve her bireye kendi kişiliğini sergilemenin eğlenceli bir yolunu sağlayacaktır.

Her öğrencinin bir öğrenci kimliği fotoğrafı bulunmalıdır. Bunun için dönem başladığında yeni bir fotoğraf çekebilirsiniz.

Belirteçler ve renkli kağıtlar verin ve öğrencilere, kendilerinden, özel bir yetenekleri, en sevdikleri filmleri ya da amaçlanan ana bölümleri gibi, kendileri hakkında birkaç eğlenceli gerçekler yazmalarını sağlayın.

Bu fotoğrafları, panoyu kullanarak ortak salondaki bir duvara gösterin.

Kampüs etkinlikleri ve haberleri için ilan tahtası oluşturun. Çoğu salonda kullanabileceğiniz geniş bir mantar pano veya ilan tahtası bulunur. Eğlenceli bir arka plan yapmak için renkli kağıt veya ambalaj kağıdı kullanın! İhtiyacınız olan malzemenin miktarını ölçün, tahtayı sığdırmak için kesin ve yapışkanları kullanarak yerinde tutun.

Sanat eserlerini veya el sanatlarını sergilemek için sakinlere yer verin. Salonunuzda yaşayan sanat dallarına sahip olabilirsiniz veya hobi olarak seramik veya resim yapan bireyler olabilir. Birinden ortak alanınız için bir tuval çizmesini veya insanların kullanması için kupalar hazırlamasını isteyin. Bu, mekanı daha da kişiselleştirir ve dekore etmenin ucuz bir yoludur.

Sizi bu zahmetlerden kurtarmak için buradayız aşağıdaki linki tıklayarak hizmet alabilirsiniz

https://e-usta.com/hizmet/ev-dekorasyon-c-182

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA