PLASTİK MOBİLYALARINIZI BOYAYIN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLASTİK MOBİLYALARINIZI BOYAYIN

Çoğu plastik mobilya kolayca ve güvenli bir şekilde boyanabilir. Plastik çim sandalyeler gibi dış mekan mobilyaları özellikle hazırlamak ve boyamak kolaydır. İç mekanlarda kullanılacak plastik mobilyalar da boyanabilir, ancak daha kaliteli boya gerektirecektir. Bu adımları takip edin ve hiç vakit kaybetmeden taze boyalı plastik moda ifadesinde dinleneceksiniz!

MOBİLYALARI TEMİZLEYİN

Sıcak su ile bir kova doldurun. Eski mobilyalarda küf veya küflenmeye karşı temizlemeye yardımcı olmak için amonyak bazlı bir temizleyici ekleyin. Boyama yapacağınız parçanın tüm yüzeyini yıkamak için bir sünger kullanın. Mobilyaları bir hortum ile su püskürtün. Eğer varsa, basınçlı bir ağızlık aparatı kullanın. Tam durulama sağlamak için mobilyanın her yüzeyini birden çok açıdan püskürttüğünüzden emin olun.

Yepyeni plastiği temizlemek için boya tiner ile ıslatılmış bir bezle silin.

Mobilya çok kirli değilse, bulaşık sabunu gibi çok amaçlı bir temizleyici işinize yarayacaktır.

Mobilyaları pamuklu bir havluyla kurulayın ve tamamen kurumasını bekleyin. Devam etmeden önce mobilyaların tamamen kuru olduğundan emin olun.

DİĞER YÜZEYLERİ KORUYUN

Mobilyalarınızı boyamak için iyi havalandırmalı bir alan seçin. Kapı açık veya açık havada düz bir yüzey ile bir garaj idealdir. Zemin yüzeyini, gazete veya hazır satılan hışır örtü gibi boyayı düşürmeyi umursamadığınız bir malzemeyle örtün. Boyamak istemediğiniz mobilyaların yüzeylerini kaplamak için boya örtüsü veya maskeleme bandı kullanın.

Örneğin, sadece bir tablonun yüzeyini boyamak isterseniz, her bacağın üst kısmını bantlayın.

MOBİLYA YÜZEYİNİ ZIMPARALAYIN

Üzerinde çalıştığınız parça daha önce boyanmışsa, hafif zımparalanması gerekecektir. Çoğunlukla, plastik bir yüzeyin zımparalanmasına değecektir, çünkü bu, astar ve boyamanın mobilyalara daha iyi yapışmasına yardımcı olacaktır. Tüm yüzeyi hafifçe fırçalamak için zımpara kağıdı veya zımpara süngeri kullanın. Kullanacağınız zımpara 180 veya 220 kum zımparası ile zımparalayın.

Zımpara malzemenizi mobilya üzerindeki göze çarpmayan bir yerde test edin. Görünür çizikler ortaya çıkarsa, basıncı azaltın veya zımpara ekipmanını daha ince bir zımpara ile kullanın.

Zımparadan sonra tozu temizlemek için parçanın yüzeyini bir bezle silin.

Mobilya zaten pürüzsüz ise astarlamaya atlayın. Güneşte oturan eski mobilyalar, temizledikten ve kurutulduktan sonra boyamaya hazır olabilir. Yeni plastik mobilyalar muhtemelen hafif bir zımparalamadan faydalanacaktır.

YÜZEYİ ASTARLAYIN

Yüzey temiz, kuru ve pürüzsüz olduktan sonra, kullanıma hazırdır. Plastik yüzeylerde kullanmak için kombinasyon boya ve astar spreyleri mevcut olsa da, mobilyalarınızı plastik malzemeler için mevcut olmayan bir boya renginde boyamak istiyorsanız bir astar kullanın. Dış mekanda depolanan plastik malzemelerde kullanılmak üzere tasarlanmış bir astar seçin.Bu konularda e-usta.com dan yardım alabilirsiniz.

Bunlar nalbur veya ev mağazanızda satışa sunulacak ve bir sprey kutusuna da gelecektir. Kutuyu sallayın ve boyamak istediğiniz tüm yüzeyi püskürtün.

Spreyi 30-45cm yüzeyinden tutarak, astarı sabit bir ileri-geri hareketle uygulayın.

BİR KAT SPREY BOYA UYGULAYIN

Plastik üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir kombinasyon boya ve astar kullanın veya yüzeye önce plastikle özel bir astar ile astarlayın. Plastik yüzeyler için bir saten kaplama önerilir. Kanayı dik olarak, ağızlıktan (30cm) içeriye doğru tutun. Süpürme, geri-ileri hareketlerinde tüm yüzeye eşit miktarda püskürtün.

İLK KAT KESİNLİKLE KURUMALI

Boya bir kez dokunulduğunda, başka bir kaplamaya ihtiyacınız olup olmadığını değerlendirin. Bu size kalmış. Bir boya ve astar kombinasyonu kullanırsanız, muhtemelen en az bir kat daha fazla yapmak istersiniz. Boya kaplamasından memnun kaldığınızda, kullanmadan önce parçanın 24 saat kurumaya bırakın. Parça tamamen kuruyana kadar maskeleme bantlarını çıkarmayın!

DİĞER BİR YÖNTEM

Mobilya yüzeyini zımparalayın. Mobilya yüzeyini ılık su ve çok amaçlı bir temizleyici ile yıkayarak hazırlayın. Durulamadan ve kurumasına izin verdikten sonra, plastik yüzeyinde görünen lekeleri çıkarmak için ince kum kağıdını kullanın. Mobilyanın geri kalan kısmını hafifçe zımparalayın, çünkü bu astarın mobilyalara yapışmasına yardımcı olacaktır.

LATEKS ASTAR KULLANIN

Lateks boya ile kullanılmak üzere tasarlanmış tam bir astar boya uygulayın. Bu, boyalarınızın boyadığınız mobilyalara yapışmasına yardımcı olur. Plastik diğer malzemelerin yanı sıra boya tutmazsa, üst katın son halini almak için bir yapışma astarı hayati önem taşımaktadır.

LATEKS BOYA KULLANIN

Evinizin içinde saklanacak bir mobilya parçası boyuyorsanız, koku ya da gaz salınımı olasılığı daha az olan bir boya isteyeceksiniz. Ayrıca, bu tip boyalar lekelere daha dayanıklı olacak ve diğer seçeneklerden daha kolay temizlenecektir.

Saten veya yarı parlak bir kaplama ile devam edin.Yardım almak için e-usta başvurabilirsiniz.

Bu tür boyalar sıvı formda daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. Mesela, yerel donanım mağazanızın boya sayacında, hangi rengi tercih ederseniz edin, çünkü bu özellikle ucuz olacaktır ve örneğin bir plastik sandalyeyi kapsayacak kadar yeterli olacaktır.

Kullanmadan önce bir sentetik fırça kullanın veya kıl fırçalarını bir gece suya batırın.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA