CAM TUĞLA BLOKLARI NASIL YAPILIR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cam Tuğla Blokları Nasıl Yapılır

Bir cam blok veya cam tuğla, hem işlevsel hem de dekoratiftir. Duvarları ve pencereleri yapmak için kullanılır, başka bir odadan veya dışarıdan gelen ışığı verimli bir şekilde iletilmesini sağlar. Cam dokulu olduğunda, mahremiyet sağlar, bu da duş duvarları ve banyo pencereleri için cam blokları ideal hale getirir. Cam harç ve ara parçalar kullanarak cam duvar veya pencere olararak birbirine takabilirsiniz.

Projeniz için doğru cam bloğu seçin. Büyük yüzleri olan bloklar daha fazla ışık verir ve ince bloklar pencereler için daha iyidir. İstediğiniz görünümü oluşturmak için farklı boyut, renk ve dokuları kullanabilirsiniz.

Kurulumun bir diyagramını çizin.

Projenizi tüm blokları kullanacak şekilde planlayın. Cam bloklar kesilemez.

Bloklar arasında ve bloklar ile duvar, pervaz veya pencere çerçevesi arasında 0.6 ila 1 cm boşluk bırakın. Çiziminizin doğru olması için boşluk eklemelisiniz.

Herhangi bir cam blok düzenlemesinin kurulum alanını tamamen doldurmayacağını keşfedebilirsiniz. Düzenlemeye bitmiş ahşabı veya diğer malzemeleri eklemek için plan yapın.

Cam harcını talimatlara göre karıştırın. İhtiyacınız olan harç miktarı, sadece projenin büyüklüğüne değil, blokların büyüklüğüne de bağlıdır. Harcı, yaklaşık bir saat içinde kullanılabilecek harmanlarda karıştırın, böylece harç, kullanma şansı elde etmeden önce donmayacaktır.

Bir harç yatağını yere koyun ve blokların ilk sırasını yerleştirin.

İlk bloğu yerleştirin. Daha sonra, bir sonraki bloğun bir tarafına yeterli miktarda harç sürün, böylece ilk bloğun yanına yerleştirdiğinizde, harç aradaki boşluğu doldurur ve blokları birbirine yapıştırır. Satırdaki her bir sonraki bloğun sadece bir tarafına harç ekleyin.

Bitiş blokları ile duvar, söve veya pencere çerçevesi arasındaki boşluklar, harç değil, bir genleşme şeridi ile doldurulacaktır. Genleşme şeridi, blokların sıcaklıktaki değişikliklerle genişlemesine ve büzülmesine izin verecektir.

Uygun aralayıcıları bloklar arasına yerleştirin. Bir lastik tokmak ile ara parçalara tam olarak oturan bloklara dokunun. Ara parçaları, bloklar arasındaki boşlukların muntazam olmasını ve üst sıraların ağırlığının harçların alt sıralardan dışarı sıkılmasını engellememesini sağlar.

Çevre etrafındaki “T” ara parçalarını kullanın. İlk boşlukları, ilk blok sırasının kurulduğu şekilde harca bastırın. Yanlarda, bitişik duvar veya pencere çerçevesine vida veya tırnak “T” ara parçaları.

Bloklar arasında “X” boşluklarını yerleştirin. Aynı satırdaki ve satırlar arasındaki bloklar arasında bile boşluk bırakılmasını sağlarlar.

Ara parçaları arkaya ve öndeki yarısına kadar blokların arasına yerleştirin, böylece eklemleri daha sonra işlemeye engel olmazlar. Onları yerinde ve harçla bırakın.Sizde E-usta dan yardım alabilirsiniz.

Cam blok kurulumunuza güç ve denge sağlamak için her 61 cm çapa ve takviye çubukları takın.

İnce bir harç yatağı yerleştirin ve takviye çubuğunu içine bastırın.

Çubuğu ankrajlara bağlayın. Ankrajlar duvar veya pencere çerçevesinden en az 2 ila 3 cm uzar.

Eklemleri yapın. Harç setleri başlamadan önce, harç eklemini düz ve içbükey hale getirmek için bloklar arasındaki tüm boşluklarda bir duvar aparatı kullanın.

Çok küçük cam blok kurulumları haricinde, düzenli olarak durdurma ve derzleri bağlama ihtiyacı duyacaksınız. Blokları döşemeyi bitirene kadar beklemeyin.

Blokların yüzlerinden herhangi bir kirli harcı nemli bir bezle temizleyin. Harç kurudukça oluşan tozlar daha sonra yumuşak bir bezle silinebilir.

Harç tamamen ayarlandığında, çevre ve eklemleri kapatın. Bloklar ile duvar veya çerçeve arasında düzenli kalafat kullanın ve bloklar arasındaki silikon sızdırmazlık maddesini temizleyin.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA