EV SOĞUTMASI İÇİN PENCERE FANLARINI KULLANMAK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

EV SOĞUTMASI İÇİN PENCERE FANLARINI KULLANMAK

Elektrikli fanlar, iklimlendirmeyi tamamlamak veya hatta değiştirmek için ucuz, Dünya dostu bir alternatif olabilir. Pencere fanları için en iyi uygulama, gün içinde sıcak olduğu ve geceleri serin ve kuru olduğu zamanlar ve mevsimlerdir. Nesne, gece boyunca, pencere fanları kullanıldığı zaman boyunca klimayı açmayı geciktirebilen veya hatta ortadan kaldıran, dış hava kullanarak gece boyunca evinizi pencere fanlarıyla soğutmaktır. Bu yöntem gün içerisinde yoğun kullanımda geceleri elektrik kullandığı için, elektrik kesintilerine maruz kalan alanlarda da yardımcı olabilir. Ev soğutma için pencere fanlarını kullanmak için aşağıdaki yönergeleri izleyin.

Durumunuzun bu soğutma yöntemi için uygun olup olmadığını değerlendirin.

Sıcaklık gündüz ve gece rahatsız edici derecede sıcak ve / veya nemli ise, bu yöntem sizin için uygun değildir. Bu sadece gündüz vakti durumdaysa, gece saatlerinde sıcaklığı düşürmek için bir pencere fanı başarılı bir şekilde kullanılabilir.

Çok kirli bir alanda yaşıyorsanız, bir pencere fanı kullanarak bu kirliliği içeri çekecektir.

Böcekler veya hayvanlar açık pencerelere girebileceğinden, yeterli pencere alanına sahip olmayanlar için pencere fanı havalandırması önerilmez. Hamamböceği ve diğer küçük böcekler genellikle pencere açıklıklarından geçerler, bu yüzden bunu kabul etmeye veya bu yöntemi kullanmalarına hazır olun.

Yüksek suç alanlarında, dışarıdan erişilebilen pencerelerin de suçluların giriş kapısı olarak kullanılması muhtemeldir.

Fan gürültüsü bunun bir kısmını maskeleyebilse de, evin dışındaki gürültüler de pencere açıkken içeride daha yüksek olacaktır.

Fanlarınızı seçin. İdeal olarak, her fan pencerenin içine sığacak en büyük olmalıdır. Pencere için çok büyük olan pencerelerden uzak durun, pencere çerçevesinin dışında, pencerenin yanında konumlandırıldığından, sık sık düşmelerine yol açar. Eviniz, dışarıya doğru içeriye doğru içeriye doğru esen bir eşit kapasiteye sahip olmalıdır (daha küçük, daha az güçlü fanlar hesaplama amacıyla bir fanın bir parçası olarak sayılmalıdır). Dengesiz, eşit olmayan bir kapasiteye sahipseniz, içeriye daha fazla üflemek daha iyidir, çünkü evin içinde hafif bir pozitif basınç yaratır, bu da kapıların açıldığı zaman toz ve böceklerin taşınmasını engeller ve “kötü hava” nı durdurur.

Pencere fanlarının yerleştirilmesine karar verin. Bu, hangi fanların içeriye doğru ve dışarı doğru üfleyeceğini de belirleyecektir. Burada birçok husus var:

Evin en havalı taraflarına içe doğru üfleyin. Bu, genellikle gölgedeki taraflar olacaktır.

Rüzgarla savaşmaktan ziyade, rüzgârla aynı yöne bakan fanlar, hakim rüzgar yönü ile çalışın. Rüzgarın yeterince güçlü olduğu günlerde, fanlara bile ihtiyacınız olmayabilir.

Tek katlı bir düzlemde, fanları, evin bir tarafına içeriye doğru ve diğer tarafa dışarı doğru üfleyerek, maksimum hava akışı için kapılar arasında açarak düzenleyin.

Çok katlı evler için, başka bir seçenek, tavanı da dahil olmak üzere alt katlara soğuk havayı ve üst katlardan sıcak havayı üfleyerek hava akışına yardımcı olmak için tavanın yükselmesi gerçeğini kullanmaktır. ).

Duman ve kokuların evin içine girebileceği çöp kutularına veya park alanlarına yakın bir yere koymaktan kaçının. Polen bir sorun oluşturmazsa, ağaçların veya bitkilerin yakınındaki hava girişleri genellikle hoş kokulu hava sağlar.

Buzdolabına / dondurucuya doğru içeriye doğru üfleyen fanlar, soğuk havayı normalden daha hızlı dışarı üfleyebilir (açıkken), böylece cihaz üzerindeki yükü artırabilir, bu yüzden bunu önleyebilirsiniz.

İçten içe üfleyen bir fanın gevşek duvar kağıtlarını bozabileceğini aklınızdan çıkarmayın, bu yüzden bir ev ofisi gibi alanlarda önleyin ya da önce tüm kağıtları güvenli hale getirin.

Su hasarı önlemek için, bir antika masa veya pahalı bir oryantal halı gibi değerli eşyaların üzerine içe doğru üflemeli pencere fanları yerleştirmekten kaçının.

İçeri giren fanlar olan odalar hem daha serin görünürler (artan sirkülasyondan dolayı) hem de fanlar üfleyen odalardan daha hızlı soğumaktadır.

Fanları pencerelere yerleştirin. Camı yerinde tutmak ve yerel dolaşımı önlemek için fanın etrafından olabildiğince sıkıca kapatın. Lokal sirkülasyon, aynı havanın fanın içinden üflendiği, ardından fanın etrafına geri döndüğü ve süresiz olarak tekrarlanarak tekrar tekrar emildiği yerdir. Bu sadece motorun havayı ısıtmasıyla sonuçlanır.

Fana bitişik maske penceresi açıklıkları. Fan içeriye doğru üflenirse, yerel bir basınç artışı nedeniyle hava fanın etrafından dışarı çıkmak isteyecektir. Pencere alanından emiş yapılacağından, perdelerin veya kağıdın fanların yanına yerleştirilmesi genellikle bu durumda işe yarayacaktır. Dışa doğru üfleyen fanların maskelenmesi daha zordur, çünkü etraflarındaki hava içeriye üflenmek isteyecektir. Pencerenin dışına, erişilebilir olduğunda kağıt veya karton yerleştirebilir veya içeride bantlayabilirsiniz. Ya da, bu durumda maskelemeyi atlamayı ve bunun yerine daha düşük verimliliği kabul etmeyi tercih edebilirsiniz.

Pencere fanlarını, içeriden daha soğuk olduğunda açın. Evi kapatın, öngörülen gündüz sıcaklığını dengeleyecek kadar serin olduğunda pencereleri kapatın . Genel bir kural, iç gündüz sıcaklığının, dış gündüz sıcaklığı ve iç gece sıcaklığı ortalaması olacağıdır. Yani, iç sıcaklığı 21 ° C’ye düşürmek ve dışarıda 25 derece beklemek istiyorsanız, iç sıcaklığı gece 18 dereceye düşürmeniz gerekir. Bu, evden eve değişecektir, ancak alanınızın formülünü belirleyene kadar bu başparmak kuralını kullanabilirsiniz. Bu örnekte, iç sıcaklık 20’ın altına düştüğünde fanlar kapatılabilir.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA