DEKORASYONUN SIRLARINI AÇIKLIYORUZ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

EVİNİZIN  DEKORASYON YAPARKEN KULLANILAN BAZI SIRLAR

Evinize Göz Alıcı Renkler Nasıl Eklenir?

Çarpıcı, zengin renkler bir odayı açabilir, ancak evinizi yeni bir renkle karıştırırken nazik bir denge gerekir. Göz alıcı renk seçimlerinizi daha yumuşak nötr tonlara karşı koruyan bir renk paleti oluşturun. Şık ve koordineli bir zevki vermek için evinizi vurgu parçalarıyla dekore edebilirsiniz. Alternatif olarak, duvar veya armatürleri boyayarak bir odayı aydınlatabilirsiniz.Tabi e-usta.com dan yardım alabilirsiniz

Renk Çeşitlerini Seçme

Aydınlatmayı değerlendirin. Bir odayı boyuyor ya da sadece dekorasyon yapıyor olun, odanın içindeki ışık miktarı, içinde en iyi görünen rengi etkileyebilir. Aydınlatma, pencerelerin boyutundan, yapay ışığın miktarından ve odanın bulunduğu yönden etkilenebilir.

Lavanta, sarı, pudra mavisi, turuncu ve parlak pembe, düşük aydınlatmalı odalar için iyidir. Kömür, koyu mavi ve kahverengi gibi koyu gölgeler, bol miktarda aydınlatmaya sahip bir odada güzel bir şekilde çalışır.

Kuzey cepheli odalarda parlak renkler ve mücevher tonları olmalıdır. Doğuya bakan odalarda portakal, kırmızı ve sarı renkler bulunmalıdır. Batıya bakan odalar en iyi nötrlerle donatılmıştır. Güneye bakan odalar hem karanlık hem de açık renkler ile iyi bir şekilde donatılmıştır.

Mavi ve yeşillik gibi soğutucu tonları yatak odaları ve ofislerde daha iyi olabilir, kırmızı ve sarılar gibi sıcak renkler ise oturma odaları ve mutfaklar için daha iyi olabilir.

Tarafsız bir temel oluşturun. Koyu renkler nötr bir zemine daha canlı görünecektir. Evinize renk katarken, canlı renkleri vurgulamak ve aydınlatmak için nötr temel tonlar oluşturun. Odanın% 80’ini nötr renklerde tutun, diğer% 20’si de vurgu yapacağınız koyu renklerinizdedir.

Bazı nötr renkler şunları içerir:

Beyaz

Gri

Krem

Soluk sarı

taba rengi

Bej

Çikolata kahverengi

Tamamlayıcı renkler birleştirin. Farklı renkleri karıştırıp eşlemek istiyorsanız, tamamlayıcı renkler seçin. Bu renkler birlikte iyi çalışacaktır. Her ikisi de ezici olmadan cesur olabilirler. Seçebileceğiniz bazı tamamlayıcı renk şemaları şunları içerir:

Turkuaz ve kırmızı

kırmızı ve sarı

Yeşil ve pembe

Turuncu ve pembe

Teal ve bakır

Lavanta ve sarı

Aynı rengin farklı tonlarını arayın. Sadece bir renge gitmek istiyorsanız, aynı rengin farklı tonlarını bulup, odanın etrafına katlayın. Bu, odayı belirli bir renk tonu ile büyütmeden derinlik yaratacaktır.

Örneğin, odanıza kırmızı eklemek istiyorsanız, kırmızı, koyu kırmızı, bordo, bordo ve kahverengindeki varyasyonları bulun.
Her oda için bir palete karar verin. Renkleri seçerken, evdeki her oda için farklı paletlere sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu, renkleri seçerken size biraz çeşitlilik kazandıracak ve her bir fonksiyonun ve her odanın tasarımının renklerini seçmenize izin verecektir.
Örneğin, mutfağınız için siyah, beyaz ve kırmızı bir palete sahip olabilirsiniz, ancak oturma odanız için bir deniz köpüğü yeşil, kumlu ve sarı palet ve yatak odanız için mor ve altın renk şeması.

Diğer odalardan hangi odaların görülebileceğini düşünün. Birbirine açılan odalar için benzer veya tamamlayıcı renk paletleri seçin.

Vurgu Parçaları Ekleme

Örtüdeki yastıklar ve battaniyeler. Yastıklar ve battaniyeler diğer dekorlardan daha ucuz olabilir ve birçok farklı renkte, desende ve tasarımda bulunabilirler. Oturma odaları, yatak odaları ve diğer oturma alanları için idealdir. Daha sonra rengi değiştirmeye karar verirseniz, bunları kolayca değiştirebilirsiniz.

Farklı desenlere veya renk tonlarına sahip katman yastıklarını deneyin. Bunlar kanepenize veya yatağınıza dinamik bir etki katacaktır. Örneğin, yatağınızda boncuklu mor renkte parçalar atmak yastık, lavanta boyun yastığı ve çiçek menekşe desenli iki adet yastık kılıfı olabilir.

Bir battaniye bir sandalyenin üstüne, bir kanepenin arkasına örtülebilir veya bir sepete konulabilir.

Battaniyeyi ve yastığı da eşleştirebilirsiniz. Örneğin, yatak üstünte yastığın arkasına katlanmış koyu kırmızı bir battaniyeyle iki koyu kırmızı atma yastığınız olabilir.

Perde ekleyin. Büyük pencereli odalar için bir dizi perdeye yatırım yapın. Bunlar, daha fazla mobilya satın almadan odaya bir renk noktası eklemenin harika bir yoludur. Perdeler desenli veya düz bir renk olabilir. Perdeler satın alınabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz.

Boya rafları. Kitaplıkların içindeki rafların boyaması kolaydır ve bir oturma odasına, ofise veya mutfağa cesur bir renk katmaktadır. Kitap rafının arkasını zımparalayın ve bir astar ekleyin. Astar kuruduktan sonra, rafın arkasını boyamak için bir mini köpük rulo kullanın. Altı saat bekleyin ve başka bir kat ekleyin. Kuruduktan sonra üstüne parlaklık ekleyebilirsiniz.

Her bir rafı, farklı bir efekt oluşturmak için aynı rengin farklı bir tonunu boyayabilirsiniz.

Boyama yerine, aynı zamanda iç rafları da duvar kağıdına ekleyebilirsiniz. Renk seçiminize uygun benzersiz bir baskıda duvar kağıdı bulun. Her bir rafın arkasını ölçün ve duvar kağıdını küçültün. Duvar kağıdı yapıştırma özelliğini kullanarak yapıştırın. Kendine bir şey koymadan önce tamamen kurumasını bekleyin.

Düğmeleri değiştirin. Mutfak dolaplarını, eski rafların ve çekmeceleri yenilemenin ucuz ve kolay bir yolu düğmeleri değiştirmektir. Yeni düğmeler, donanım mağazalarında, mobilya mağazalarında veya çevrimiçi olarak bulunabilir. Eski düğmeleri gevşetin ve bunları yeni, parlak renkli düğmelerle değiştirin.

Cesur bir açıklama parçasına odaklanın. Göz çekecek daha büyük bir şey istiyorsanız, tercih ettiğiniz renkte büyük bir mobilya parçasına yatırım yapın. Bu nesneyi gözün görebileceği odanın merkezine yakın bir yere yerleştirin. Bir ifade parçasının bazı örnekleri şunlardır:

Bir şifoniyer

Büro

tablo

kanepe

Osmanlı Desenleri

Büyük çerçeveli sanat eseri

Avize veya benzersiz ışık ekipmanları

Halıyı aç. Bir halı belli bir köşeye veya odanın merkezine dikkat çekecektir. Halıyı satın almadan önce kullanmak istediğiniz alanı ölçün. Katlayın ve katmanlı bir efekt oluşturmak için mobilyalarınızı üste yerleştirin.

Halıları tuhaf, lekeli, çizgili veya ombre tonları gibi çeşitli kalın desenlerde bulabilirsiniz.

Halı koymak için iyi yerler arasında yemek masasının altında, oturma odasının ortasında, kapıların önünde ve koridorlardadır.

Duvarları Boyama

Boyamak istediğiniz yeri seçin. Aksan dekoruna ek olarak, duvarlarınıza biraz cesur renk ekleyebilirsiniz. Tüm bir odayı bir renk boyamayı seçerken, odanın geri kalanında nötr tonları olan tek bir vurgu duvarı çizmeye karar verebilirsiniz. Ayrıca şunları yapmaya da karar verebilirsiniz:Ayrıca e-usta ın uzman ustalarından fiyat ve görüş alabilirsiniz.

Tavan

Pencere pervazları

Kapı çerçeveleri

Niş

Örnek kartlar bulun. Yerel bir donanım veya boya deposunu ziyaret edin ve bir renk örneği kartı rulosu alın. Boyanırken görünecek rengi temsil eden renkli kartonlardır. Bu evi alın ve rengin odadaki aydınlatmasında nasıl göründüğünü görmek için onları duvara tutun.

Bir renk örneğini test edin. Küçük bir test boya kutusu satın alın ve seçtiğiniz odadaki küçük bir alana uygulayın. Bu, boya işlemeden önce duvarda nasıl göründüğünü görmenizi sağlayacaktır. Rengini beğenip beğenmediğinize karar verebilmeniz için birkaç gün bekleyin.

Renk konusunda kararsızsanız, birbiri ardına çoklu test yamaları çizebilirsiniz.

Duvarlarını temizle. Duvarı astarlamaya veya boyamaya başlamadan önce, önce onu silmelisiniz. Ilık, sabunlu suya batırılmış bir bez kullanın ve hafifçe duvarın üzerinden fırçalayın. Kir veya lekeleri temizleyin. Astarı uygulamadan önce tamamen kurumasını bekleyin.

Astar uygula. Kenarları, kalıpları ve donanımı (elektrik prizleri ve ışık anahtarları gibi) bantlayın ve zemine bir muşamba yatırın. Astar kutusunu açın ve bir fırça ile karıştırın. Bir boya fırçası kullanarak, duvarlara bir astar katmanı ekleyin. Bu, boya işinize pürüzsüz ve profesyonel bir görünüm kazandıracaktır.

Boya uygulanmadan önce astarın tamamen kurumasını bekleyin. Bu birkaç saat veya bir gecede olabilir.

Boya yapmaya başla. Boyamaya başlamak için, duvarın kenarları boyunca bir fırça kullanın, böylece bant bantın üzerinden taşmaz. Bir boya silindiri ile orta doldurun. İkinci kat uygulamadan önce duvarın dokunulduğunda kurumasını bekleyin. Bu altı ila sekiz saat veya gece olabilir.

Döşeme, pervaz, pencere pervazlarını ve kapı çerçevelerini boyamak için geniş, düz kenarlı bir fırça kullanın.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA