USTA SIHHI TESİSATÇI NASIL OLUNUR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Usta Tesisatçı Nasıl Olulur?

Kalifiye tesisatçılar her zaman talep görmektedir. Bireysel tesisatcı, müşterinin evlerinde çalışarak tüm sıhhi tesisat acil durumlarını ele alırlar. Ticari tesisatçılar genellikle ofis binalarında ve otellerde büyük boru ve demirbaşların montajı ve onarımı için eğitilmiştir. Bazı tesisatçılar yangın söndürme sistemleri gibi çok özel alanlarda yoğunlaşıyor. Uzmanlık alanından bağımsız olarak, tüm tesisatçılar yüksek ücretli sertifikalı Ustalar haline gelmeden önce yıllarca eğitime ve deneyime sahip olmalıdır. Usta bir tesisatçı nasıl olunur nasıl bilmek istiyorsanız, bunları izleyin

e-usta tesisatçı birliğine veya meslek derneğine katılın.e-usta, Usta tesisatçı olmak için nihai hedefinize hızlı bir yol almanızı sağlayabilir. Ancak üyelik için yüksek talep nedeniyle, üye olmak için bilgilerinizi tam anlamı ile doğru yazmalı ve profilinizi tamamen doldurmalısınız. e-usta, sınıf çalışmasını ve uygulamalı deneyimleri harmanlayan çıraklık programları sunmaktadır. Sertifika programların çoğu 1 ay sürmektedir, bunun ardından acemi tesisatçılar usta tesisatçıların sertifikası için başvurabilirler. Bir tesisatçı sertifikasına kabul için minimum standartlardan bazıları şunlardır:

Yaş: Çoğu devlet, çırak tesisatçılarının en az 18 yaşında olmasını ister.

Eğitim: Bir meslek lisesi diploması veya 8 yıllık eğitimi diploması, çoğu su tesisatçısı için kabul şartıdır.

Dokümantasyon: Başvuru sahipleri, Türkiye Cumhuriyeti’nde çalışma yasal haklarını kanıtlayabilmelidir. Çoğu durumda, bir Sosyal Güvenlik kartı ve ehliyet kabul edilebilir kimlik formlarıdır.

Sizde e-usta’ya kayıt olun. Tesisatçı derneklerine üye olma rekabeti çok olduğundan, pek çok hevesli su tesisatçısı resmi bir eğitim ortamında işin becerilerini öğreniyor. e-usta, mesleki yeterlilik kursları ile aynı düzeyde eğitim sağlar ve işe yerleştirme programlarına sahiptir. Bu eğitim sürecinde işkur desteklerinden faydalanabilirsiniz.

E-usta sertifika programlarını tamamlayan bir tesisat ustası hem portal ile kendine iş bulabilir hemde piyasadaki bir çok kurumda işe başlayabilir. Birçok müteahhitler, motive olmuş bireyleri arıyor, onlara şirketin uzmanlaştığı iş türüne yönelik sıhhi tesisat çıraklık teklif ediyorlar.

Bir akredite meslek lisesi, e-usta dan alınan mesleki eğitim veya lisanslı yüklenici aracılığıyla bir sertifika programının tamamlanması. Sizlere birçok kapı açacaktır.

Sizde e-ustaya kayıt olun bu fırsatları kaçırmayın.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA