MUTFAK İÇİN AVİZE NASIL SEÇİLİR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mutfak için uygun aydınlatma ve avize nasıl seçilir

Mutfak aydınlatması ve avize kaliteli yemek hazırlamaya yardımcı olabilir. Profesyonel mutfaklar aydınlatma ile doldurulur, ancak bir ev mutfağının da ambiyansa ve avize ye ihtiyacı vardır. 3 çeşit mutfak aydınlatması vardır: tezgah aydınlatması, ortam aydınlatması ve vurgulu aydınlatma. Bir mutfak tadilatı düşünüyorsanız, maksimum yemek verimliliği ve ev konforu için 3’ü de dahil etmek harika bir fikirdir. Bu makalede, bir mutfak için uygun aydınlatmanın nasıl seçileceği anlatılacaktır.

Tezgah Aydınlatması

Mutfağınızdaki çalışma alanlarını tanımlayın. tezgah aydınlatması, belirlenmiş bir çalışma alanını aydınlatan doğrudan ışık ışınlarıdır. Bunlar, kahve yapmak veya kesme tahtası, lavabolar, masalar veya masalar kullanmak için hazırlık istasyonlarını içerebilir.

İş istasyonlarınızın doğrudan üstündeki alanları seçin.
İsterseniz yapisalmarket.com dan lambaları satın alabilisiniz

Bu alanların üstüne aydınlatma armatürleri ve abajur takın. Bazı insanlar, hafif bir parıltı ürettikleri için halojen ampuller kullanırlar, ama çok ışık vermezler. Diğerleri tüm armatürlerde floresan ampuller kullanırlar çünkü enerji verimlidirler.

Tezgah aydınlatması için popüler bir seçim kabin ışıklarıdır. Yeni dolaplar aldığınızda bunlar kurulabilir veya daha sonra vidalanabilir. Bu fikri beğenirseniz ve yeni dolap alırsanız, çalışma alanınıza ışık tutmak için alt kısımda yeterli alan bıraktığınızdan emin olun.

Başka bir seçenek tavandan asılan avize sarkıt lambalarıdır. Birçok güzel modern lambalar, abajur bir alana ışık tutmak için tek bir akordan asılır. Bu aydınlatmayı lavabo veya ocakta doğru yüksekliğe ayarlayabilirsiniz.

Üçüncü bir seçenek, ışıkların tavana doğrudan iş istasyonlarının üstünden girmesidir. İşinize geniş, aydınlık bir ışık veriyorlar. Bu en iyi bir ev ya da mutfak tadilatı ile yapılır, çünkü elektrikçi bunları duvarlara yoğun bir şekilde bağlamalıdır.

Ortam ışıklandırması

Ana lambalarınızı ve avize yerleştirmek istediğiniz odadaki merkezi yeri belirleyin. Ortam aydınlatması, dolaplar, buzdolabı veya mutfak masası gibi alanlara ulaşan dağınık bir ışık yaratacak kadar güçlüdür.

Piyasadaki stilleri hakkında fikir edinmek için bir aydınlatma mağazasını ziyaret edin. Demir, plastik, seramik, cam daha fazlası ile büyük lambalar alınabilir.

Genel dekorunuzla uyumlu bir lamba ve abajur seçin. Büyük bir armatürü ve avize yerleştirmeyi planlamıyorsanız, satın almadan önce aydınlatma kalitesi ve estetik görünümden emin olmak isteyeceksiniz.

Vurgu aydınlatma

İsterseniz yapisalmarket.com dan lambaları satın alabilisiniz

Göstermek istediğiniz özellikleri tanımlayın. Vurgu aydınlatması, gözlerinizi mutfağınızdaki belirli bir resim veya mimari öğeye çeker. Örneğin, açık bir dolapta düzenlenmiş güzel bir Çin koleksiyonuna sahipseniz, vurgulamak isteyebilirsiniz.

Yüksek tavanlara sahipseniz, dolaplarınızın üstündeki aydınlatmayı ve avize göz önünde bulundurun. Bu odaya şık bir ton verecek ve büyük ve sıcak görünmesini sağlayacaktır.

Bunların çoğu tavana monte edilebilir.

Enerji tasarruflu ampulleri seçin. Vurgu aydınlatması genellikle, daha büyük tezgah ve vurgu ışıklarından ve avize daha küçük ampuller gerektirir, çünkü günlük tezgahlerinizde daha az etkiye sahiptir.

Paylaş

Yorum bırak

e-USTA